Bygga, bo & miljö

På följande sidor kan du få information om samhällsplanering, byggande, livsmedelshantering samt miljö- och hälsoskyddsfrågor i Ronneby kommun. Nederst på sidan hittar du nyheter från dessa områden.

Med anledning av den rådande sitiationen har vi för närvarande längre handläggningstider än vanligt. Detta betyder att det kan ta lite längre tid att få svar via telefon och e-post men också att beslut kan bli fördröjda. Vi arbetar för att hantera den uppkomna situationen.

Med anledning av låg bemanning på förvaltningen
På grund av låg bemanning kan vi tyvärr inte garantera vår service via telefon eller besök.

Frågor om bygglov? 
Miljö- och byggnadsförvaltningen tar endast emot förbokade besök. För att boka en mötestid kan du vända dig till vår servicetelefon.

På grund av hög arbetsbelastning är våra telefontider begränsade enligt följande öppettider.

Bygglovshandläggarnas servicetelefon 0457-61 82 03 är öppen vardagar 09:30 - 12:00.

Bostadsanpassning?
Du kan nå bostadsanpassningen måndag, onsdag och fredag 11:00 - 12:00 genom Ronneby kommuns växel på 0457-61 80 00.

Nyheter


  • Ny lag ska bidra att minska smittspridning

    Från 1 juli 2020 gäller en ny lag som kräver att serveringsställen (restaurang, bar, café mm) minska trängsel. Folkhälsomyndigheten har tagit fram nya föreskrifter och allmänna råd om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen. Föreskrifterna ska hjälpa caféer och restauranger att motverka spridning av covid-19.

  • 31 maj - Tobaksfria dagen

    Idag den 31 maj är det tobaksfria dagen, World No Tobacco Day. I samband med dagen lanseras kampanjen Rökfri miljö i Blekinge.

  • Information från livsmedelskontrollen

    Till restauranger, caféer m.m På grund av Corona, covid-19-epidemin i Sverige och resten av världen, ger vi på miljö- och byggnadsförvaltningen information till er som driver livsmedelsverksamheter där servering sker.