Bygga, bo & miljö

På följande sidor kan du få information om samhällsplanering, byggande, livsmedelshantering samt miljö- och hälsoskyddsfrågor i Ronneby kommun. Nederst på sidan hittar du nyheter från dessa områden.

Med anledning av den rådande situationen har vi för närvarande längre handläggningstider än vanligt. Detta betyder att det kan ta lite längre tid att få svar via telefon och e-post men också att beslut kan bli fördröjda. Vi arbetar för att hantera den uppkomna situationen.

Med anledning av låg bemanning på förvaltningen
På grund av låg bemanning kan vi tyvärr inte garantera vår service via telefon eller besök.

Frågor om bygglov? 
Miljö- och byggnadsförvaltningen tar endast emot förbokade besök. För att boka en mötestid kan du vända dig till vår servicetelefon.

På grund av hög arbetsbelastning är våra telefontider begränsade enligt följande öppettider.

Bygglovshandläggarnas servicetelefon 0457-61 82 03 är öppen vardagar 09:30 - 12:00.

Bostadsanpassning?
Du kan nå handläggare för bostadsanpassningsbidrag genom Ronneby kommuns växel på telefon 0457-61 80 00 alternativt via e-mail mbf@ronneby.se.

Nyheter


 • Rösta på namnförslag till Ronnebys torg

  Under september - oktober månad 2020 har alla som velat fått lämna förslag på ett namn till Ronnebys torg.

 • Två viktiga dagar:
  Brandvarnardagen & Batteribytardagen

  Den 1 december är det Brandvarnardagen och den 2 december är det Batteribytardagen. Testa din brandvarnare så att den fungerar – och fundera på om du behöver flera. Passa på att byta batterier när du ändå är igång! ​Det är enkelt, det går snabbt och det kan vara en av de viktigaste sakerna du gör på hela året.

 • Funderar du på solceller?

  Energi- och klimatrådgivningen i Blekinge bjuder in till två gratis föreläsningar den 13 oktober, en riktad till företagare och en riktad till privatpersoner.