Bygga, bo & miljö

På följande sidor kan du få information om samhällsplanering, byggande, livsmedelshantering samt miljö- och hälsoskyddsfrågor i Ronneby kommun. Nederst på sidan hittar du nyheter från dessa områden.

Med anledning av den rådande sitiationen har vi för närvarande längre handläggningstider än vanligt. Detta betyder att det kan ta lite längre tid att få svar via telefon och e-post men också att beslut kan bli fördröjda. Vi arbetar för att hantera den uppkomna situationen.

Med anledning av låg bemanning på förvaltningen
På grund av låg bemanning kan vi tyvärr inte garantera vår service via telefon eller besök.

Frågor om bygglov? 
Miljö- och byggnadsförvaltningen tar endast emot förbokade besök. För att boka en mötestid kan du vända dig till vår servicetelefon.

På grund av hög arbetsbelastning är våra telefontider begränsade enligt följande öppettider.

Bygglovshandläggarnas servicetelefon 0457-61 82 03 är öppen vardagar 10:00 - 12:00.

Bostadsanpassning?
Du kan nå bostadsanpassningen måndag, onsdag och fredag 11:00 - 12:00 genom Ronneby kommuns växel på 0457-61 80 00.

Nyheter

 • 2020-07-02

  Medborgardialog kring ny idrottshall i Listerby

  Tyck till och påverka samhällsplaneringen i Listerby. Du behöver bara svara på en kort enkät. Det tar inte mer än 10 minuter av din tid.
 • 2020-06-30

  Ronneby kommun medverkar på digitala Almedalen

  50 organisationer deltar i samtal, diskussioner och debatter om bostäder och samhällsutveckling. Exploateringschefen Anna Hinseäng representerar Ronneby kommun i samtalet kring hur vi bygger samhällen redo för förändring.
 • 2020-05-31

  31 maj - Tobaksfria dagen

  Idag den 31 maj är det tobaksfria dagen, World No Tobacco Day. I samband med dagen lanseras kampanjen Rökfri miljö i Blekinge.