Nyheter Bygga, bo & miljö

Den här nyhetslistan handlar om aktuella miljö- och byggnadsfrågor.

 • 2020-02-20

  Respektera avspärrningar

  Varningarna för högt flöde ligger kvar och de höga flödena förväntas fortsätta in i nästa vecka.
 • 2020-02-20

  Klass 2-varning för mycket höga flöden

  SMHI har lämnat en klass 2-varning för mycket höga flöden i Ronnebyån.
 • 2019-12-03

  Paraffinliknande klumpar i strandlinjen

  Ronneby kommun har uppmärksammats på att det har flutit i land paraffinliknande klumpar i strandlinjen vid Gö. Frivilliga som vill hjälpa till att samla in dessa klumpar kan lägga dem i plastpåsar och lämnar in till närmaste återvinningscentral.
 • 2019-07-15

  Hjälp till att hålla svinpesten borta

  Afrikansk svinpest (ASF) är en smittsam och dödlig virussjukdom som drabbar tamgrisar och vildsvin. De senaste åren har sjukdomen spridit sig i Europa. Den finns nu i Sveriges närområde, till exempel hos vildsvin i Estland, Lettland, Litauen, Italien, Polen, Rumänien, Bulgarien, Ungern, Ryssland och Belgien.
 • 2019-07-01

  Nya regler kring tobaksfri miljö och för försäljning av tobak

  Nu har den nya tobakslagen trätt i kraft och både sidan om tobaksfri miljö och informationen till dig som vill sälja tobak är uppdaterad. Kommunen beställer inte skyltar till privat näringsliv men här finns exempel på skyltar som du som företagare kan använda som underlag för en egen beställning.
 • 2019-04-25

  Ronneby kommun på en fjärdeplats i rankning av miljöbästa kommun

  Aktuell Hållbarhet rankar Ronneby som den fjärde miljöbästa kommunen i Sverige. Det grundas på en nationell enkät som Sveriges kommuner har skickat in.
 • 2018-11-15

  Detaljplaner via karta på webben

  Nu kan du ta del av alla gällande detaljplaner i Ronneby kommun direkt i vår kartportallänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på ronneby.se.