Uppleva och göra

Här hittar du information om idrottsplatser, motionsanläggningar, vandringsleder, bibliotek, kultur, konst, föreningar, saker att göra för dig som är ung eller har en funktionsvariation. Här finns också bidragsregler och annan information till föreningar.

Nyheter


 • Allmän åkning i ishallen


  Under helgen är det åter dags för allmän åkning i ishallen Soft Center Arena i Kallinge. Det är gratis att åka men man måst ha hjälm för att få vara på isen.

 • Håll dig frisk och res hållbart!


  Den 16-22 september är det dags för Mobilitetsveckan (tidigare Trafikantveckan). Veckan samordnas av Trafikverket och årets budskap är "Håll dig frisk, res hållbart!".

 • Gribshunden i Vetenskapens värld


  Missa inte Vetenskapens värld i SVT2, måndagen 13 september! Programmet handlar om Ronnebys sjukna hemlighet, vraket Gribshunden, under titeln ”Fartygen som förändrade världen”.

 • Dags att nominera till kulturpris och kulturstipendium 2021!


  Känner du någon som har gjort en god kulturgärning i år eller genom åren? Eller är du konstnär, kulturarbetare eller annan kulturutövare med koppling till Ronneby kommun som vill söka kulturstipendiet? Nu är det dags att nominera kandidater till Ronneby kommuns kulturpris och söka kulturstipendium. Nominera och ansök senast den 30 oktober.

 • Avrådan från bad i Åsjön tas bort


  Nya badvattenprover har tagits i Åsjön i Eringsboda. Dessa visar att värdena för bakterier i badvatten nu ligger inom värdet för tjänligt badvatten. Därför tas avrådan från bad i Åsjön bort.

 • Simhallarna öppna igen


  Efter att ha varit stängda under en lång period öppnar nu simhallarna för allmänt bad igen.