Uppleva och göra

Här hittar du information om idrottsplatser, motionsanläggningar, vandringsleder, bibliotek, kultur, konst, föreningar, saker att göra för dig som är ung eller har en funktionsvariation. Här finns också bidragsregler och annan information till föreningar.

Turist- och besöksinformation hittar du på visitronneby.se. Där finns också evenemangskalendern och fler tips på saker att göra i Ronneby kommun.

Nyheter


 • Ronneby Live går live idag


  I dag fredag den 4 juni släpps Ronneby Live – live.ronneby.se! Ronneby Live är en ny teknisk lösning som samlar data från ”Internet of Things” och information från olika aktörers databaser till ett och samma gränssnitt.

 • Fortsatt skärpta regionala råd i Blekinge – nya möjligheter för idrotten


  Från och med den 1 juni ändras de regionala råden i Blekinge som möjliggör bland annat träningar och tävling för alla åldrar utomhus och även lägerverksamhet för barn och ungdomar tillåts. Därför blir det från och med den 1 juni tillåtet att både träna och tävla, oavsett ålder eller arrangör, på Ronneby kommuns utomhusanläggningar. Ronneby kommun öppnar även upp inomhusanläggningar för föreningsstyrda träningar för barn och ungdomar födda 2002 eller senare.

 • Summer Camp för högstadiet i augusti


  Under vecka 32 anordnar fritidsgårdarna i Ronneby kommun två stycken tvådagarsläger, Summer Camp, för dig som går i årskurs 7-9. Häng med oss sista veckan på sommarlovet!

 • Badplatserna öppnar för säsongen


  Nu har badplatserna och bryggorna setts över och fräschats upp inför badsäsongen.

 • Snäckeparkens lekplats är nu renoverad och även tillgänglighetsanpassad.


  Vi har gjort att det är lättare att köra in med rullstol, rullator och barnvagnar så att alla barn kan komma hit för att leka, aktivera sig men även för avkoppling.

 • Digital visning av vårens utställningar


  Nu kan du gå på en digital visning av vårens utställningar på Kulturcentrum Ronneby Konsthall. Fotomontage från krigets fasor av Moustafa Jano och Kim Demåne lekfulla grafitti-street art.