Uppleva och göra

Här hittar du information om idrottsplatser, motionsanläggningar, vandringsleder, bibliotek, kultur, konst, föreningar, saker att göra för dig som är ung eller har en funktionsvariation. Här finns också bidragsregler och annan information till föreningar.

Nyheter


 • Badplats för kalla bad


  Nu tas bryggor och badstegar in från kommunens badplatser. Men längst ut på Ronneby Marina finns en badbrygga med badstegen som lämnas i vattnet för dig som vill ta ett kallt dopp. Badstegen tas endast upp om det blir is på vattnet. En hängare med krokar för handdukar och badrockar har också satts upp vid badbryggan. På Ronneby LIVE Länk till annan webbplats. kan du se vattentemperaturen hela året.

 • Inget bastubad i kommunala anläggningar


  Med anledning av uppmaning från Regeringen att vidta möjliga och lämpliga energibesparande åtgärder kommer inte bastubad erbjudas i de kommunala anläggningarna under vintersäsongen 2022.

 • Simhallen öppnar för morgonsim


  Från 5 september är det åter möjligt att morgonsimma i Ronneby simhall. Två veckor senare, från 19 september, öppnar simhallen även för allmänt bad, motionssim och pensionärsbad.

 • Fritidsgården i Kallinge öppnar för gymnasieungdomar under hösten


  En kväll i veckan, måndagar kl 17-20, är du som går på gymnasiet välkommen till Kallinge fritidsgård under höstterminen.

 • Dags för allmän åkning i ishallen


  Nu öppnar ishallen för allmänhetens åkning. Det är gratis att åka men man måste ha hjälm för att få vara på isen.

 • Kommunens friluftsliv klättrar i rankingen


  Ronneby kommun klättrar mest i rakningen av friluftslivet i Blekinge. Undersökningen ”Årets friluftskommun” som Naturvårdsverket genomför årligen visar att Ronneby förbättrat resultatet med 29 % de senaste tre åren. Nu är kommunen placerad på 29 plats av de 212 kommuner som svarade på enkäten.