Uppleva och göra

Här hittar du information om idrottsplatser, motionsanläggningar, vandringsleder, bibliotek, kultur, konst, föreningar, saker att göra för dig som är ung eller har en funktionsvariation. Här finns också bidragsregler och annan information till föreningar.

Nyheter


 • Utökade öppettider för allmänbad


  Från onsdagen den 1 februari är simhallen i Ronneby öppen för allmänbad även på onsdagar mellan kl 16.30 till 19.00.

 • Nya öppettider i simhallen


  Från den 9 januari är det ändrade öppettider för allmänhetens bad i simhallen i Ronneby. Föreningarna som hade verksamhet i Kallinge simhall har fått flytta sin verksamhet till Ronneby simhall vilket innebär att det blir lite färre tider för allmänt bad än tidigare.

 • Kallinge simhall stänger 23 december 2022 till 10 april 2023


  Kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat att stänga Kallinge simhall som en energibesparande åtgärd.

 • Nytt utegym till Kallinge! Var vill du att det ska placeras?


  Två platser har valts ut där det kan vara lämpligt att placera det nya utegymmet i Kallinge. Nu vill Teknik-, fritid- och kulturnämnden undersöka var du som bor i Kallinge, eller planerar att använda utegymmet, helst vill att det placeras. I enkäten kan du välja ett av alternativen eller lämna ett eget förslag på plats.

 • Ekbacken lekplats invigd


  Lekplats Ekbacken i Bräkne-Hoby att rustas upp och renoverats. Lekplatsen har varit stängd under renoveringen men nu har den återinvigts och öppnats igen.

 • Badplats för kalla bad


  Nu tas bryggor och badstegar in från kommunens badplatser. Men längst ut på Ronneby Marina finns en badbrygga med badstege som lämnas i vattnet för dig som vill ta ett kallt dopp.