Omsorg & hjälp

Under rubriken Omsorg och hjälp kan du som är invånare i Ronneby kommun se vad det finns för hjälp och stöd att få från olika instanser i kommunen. Vi tillhandahåller verksamheter som vänder sig såväl till dig som är barn, ung eller mitt i livet, som till dig som uppnått en hög ålder.

Vi erbjuder hjälp och stöd till både enskilda och familjer med problem i vardagen, försörjningsstöd, funktionshinder/rehabilitering, äldreomsorg samt sjukvård i hemmet.

Om dina personuppgifter
När ditt ärende handläggs behandlas dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen, även kallad GDPR (General Data Protection Regulation).

Inlämnade uppgifter är allmän handling och kan lämnas ut i enlighet med offentlighetsprincipen. Detta gäller inte om ditt ärende är sekretessbelagt enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Läs mer om hur Ronneby kommun hanterar dina personuppgifterlänk till annan webbplats

Akut hjälp

Ring 112 - i nödsituationer

Vid omedelbar fara ring 112 (SOS Alarm)

Ring 1177 - sjukvårdsrådgivning

Vid frågor om sjukdomstillstånd

Nyheter

 • 2018-11-07

  Terapihundar hos Funktionsstöd

  Från den 31 oktober kan Funktionsstöd på Socialförvaltningen i Ronneby stoltsera med att vara först ut i länet med att erbjuda terapihund som behandlingsmetod inom LSS verksamheter.
 • 2018-04-24

  Kampanj ska minska langning av alkohol till minderåriga

  "Hejdå alkoholskador" är en nationell kampanj som syftar till att minska langningen av alkohol till minderåriga. Ronneby kommun deltar på lokal nivå i samarbetet "Blekingesamverkan mot droger".
 • 2018-04-23

  Tonårsparlören - för föräldrar om tonåringar och alkohol

  Det är inte alltid lätt att vara tonåring. Och det är inte heller lätt att vara tonårsförälder. Lagom till Valborg dimper handboken Tonårsparlören ner i brevlådan hos dig som är förälder till ett barn som blir 14 år under 2018.