Omsorg & hjälp

Under rubriken Omsorg och hjälp kan du som är invånare i Ronneby kommun se vad det finns för hjälp och stöd att få från olika instanser i kommunen. Vi tillhandahåller verksamheter som vänder sig såväl till dig som är barn, ung eller mitt i livet, som till dig som uppnått en hög ålder.

Vi arbetar med hjälp och stöd till både enskilda och familjer med problem i vardagen, försörjningsstöd, funktionshinder/rehabilitering, äldreomsorg samt sjukvård i hemmet. Här finns också information om den hjälp du kan få med ekonomi, familj och familjerelationer, borgerlig vigsel, missbruk och våld.

Akut hjälp

Ring 112 - i nödsituationer

Vid omedelbar fara ring 112 (SOS Alarm)

Ring 1177 - sjukvårdsrådgivning

Vid frågor om sjukdomstillstånd

Nyheter

  • 2018-02-16

    Kampanj ska minska langning av alkohol till minderåriga

    "Hejdå alkoholskador" är en nationell kampanj som syftar till att minska langningen av alkohol till minderåriga. Ronneby kommun deltar på lokal nivå i samarbetet "Blekingesamverkan mot droger".
  • 2017-10-10

    Våga prata! Psykiatriveckan 2017

    Våga prata! Det är temat för Psykiatriveckan 2017 i Blekinge som startar måndagen den 9 oktober. Veckan bjuder på ett fullspäckat program med olika aktiviteter och många intressanta föreläsare - både professionella och de som talar av egen erfarenhet.