Omsorg & hjälp

Under rubriken Omsorg och hjälp kan du som är invånare i Ronneby kommun se vad det finns för hjälp och stöd att få från olika instanser i kommunen. Vi tillhandahåller verksamheter som vänder sig såväl till dig som är barn, ung eller mitt i livet, som till dig som uppnått en hög ålder.

Vi erbjuder hjälp och stöd till både enskilda och familjer med problem i vardagen, försörjningsstöd, funktionshinder/rehabilitering, äldreomsorg samt sjukvård i hemmet.

Om dina personuppgifter
När ditt ärende handläggs behandlas dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen, även kallad GDPR (General Data Protection Regulation).

Inlämnade uppgifter är allmän handling och kan lämnas ut i enlighet med offentlighetsprincipen. Detta gäller inte om ditt ärende är sekretessbelagt enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Läs mer om hur Ronneby kommun hanterar dina personuppgifterlänk till annan webbplats

Akut hjälp

Ring 112 - i nödsituationer

Vid omedelbar fara ring 112 (SOS Alarm)

Ring 1177 - sjukvårdsrådgivning

Vid frågor om sjukdomstillstånd

Nyheter

 • 2018-10-15

  Ansök om bidrag för friskvård och rehabilitering

  Stiftelsen "Ronneby brunns fonder för friskvård och trivsel" får dela ut bidrag från den årliga avkastningen, efter vissa undantag, åt "behövande personer för rekreation och rehabilitering eller dylikt". Här kan du läsa om hur du ansöker.
 • 2018-10-10

  Seniordagen

  Succén med en dag för seniorer (före detta Äldredagen) fortsätter. Torsdagen den 1 november bjuder Ronneby kommun in till höstens seniorfest, med flera underhållande aktiviteter.
 • 2018-04-24

  Kampanj ska minska langning av alkohol till minderåriga

  "Hejdå alkoholskador" är en nationell kampanj som syftar till att minska langningen av alkohol till minderåriga. Ronneby kommun deltar på lokal nivå i samarbetet "Blekingesamverkan mot droger".
 • 2018-04-23

  Tonårsparlören - för föräldrar om tonåringar och alkohol

  Det är inte alltid lätt att vara tonåring. Och det är inte heller lätt att vara tonårsförälder. Lagom till Valborg dimper handboken Tonårsparlören ner i brevlådan hos dig som är förälder till ett barn som blir 14 år under 2018.