Omsorg & hjälp

I Ronneby ska alla känna sig delaktiga och ha möjlighet att leva ett meningsfullt liv. Vi arbetar för att alla ska kunna åldras tryggt i sitt eget hem och för att medborgare med en funktionsnedsättning ska ha samma förutsättningar som de utan.

Akut hjälp

Ring 112 - i nödsituationer

Vid omedelbar fara ring 112 (SOS Alarm)

Ring 1177 - sjukvårdsrådgivning

Vid frågor om sjukdomstillstånd

Nyheter

 • 2019-08-16

  Dags för årets trygghetsmätning

  Nu är det dags för Ronneby kommun att tillsammans med Polismyndigheten genomföra den årliga trygghetsmätningen. Totalt får 1 500 invånare i Ronneby kommun möjlighet att svara på enkäten som innehåller olika frågor, bland annat om man har varit utsatt för något brott under det senaste året, och om man känner sig trygg i sitt bostadsområde.
 • 2019-06-26

  Vi söker gode män och förvaltare

  Just nu finns det ett stort behov av nya gode män och förvaltare i Ronneby kommun. I uppdraget som god man eller förvaltare ska du vara noggrann, hjälpsam och strukturerad. Du ska även kunna hantera vardagsekonomi och veta hur samhället fungerar. Dina kunskaper kan göra stor skillnad i en människas liv och vi söker därför dig som vill dela med dig av dina styrkor.
 • 2019-04-26

  Tonårsparlören - för dig om tonåringar och alkohol

  Det är inte alltid lätt att vara tonåring. Och det är inte heller lätt att vara tonårsförälder eller annan närstående. Lagom till Valborg dimper handboken Tonårsparlören ner i brevlådan hos dig som är målsman till ett barn som blir 14 år under 2019. 
 • 2018-04-24

  Kampanj ska minska langning av alkohol till minderåriga

  "Hejdå alkoholskador" är en nationell kampanj som syftar till att minska langningen av alkohol till minderåriga. Ronneby kommun deltar på lokal nivå i samarbetet "Blekingesamverkan mot droger".