Omsorg & hjälp

I Ronneby ska alla känna sig delaktiga och ha möjlighet att leva ett meningsfullt liv. Vi arbetar för att alla ska kunna åldras tryggt i sitt eget hem och för att medborgare med en funktionsnedsättning ska ha samma förutsättningar som de utan. Här har vi samlat relevant information om corona/covid-19 Öppnas i nytt fönster.

Akut hjälp

Ring 112 - i nödsituationer

Vid omedelbar fara ring 112 (SOS Alarm)

Ring 1177 - sjukvårdsrådgivning

Vid frågor om sjukdomstillstånd

Nyheter


 • Gör en hjälteinsats - bli god man

  Vill du bli ett ovärderligt stöd för en medmänniska? Som god man företräder du en person som behöver lite extra hjälp i vardagen.

 • Samarbete och nya arbetssätt ska säkra sommarsjukvården i Blekinge 

  Sommarperioden kan vara en utmaning för hälso- och sjukvården, inte minst de senaste åren då coronapandemin har gjort situationen extra tuff. I år är trycket något lägre och med samarbete och sunt förnuft kan vi alla bidra till en bra vårdsommar.

 • Avataren SAM hjälper dig i stadshuset

  SAM är en avatar som hjälper dig att hitta till rätt konferenslokal och att meddela den du ska träffa att du väntar i receptionen när du har ett förbokat möte. Just denna tekniska lösning är Ronneby kommun först ut med i Sverige.

 • Eleverna känner sig trygga i skolan

  I december 2021 fick eleverna på samtliga högstadie- och gymnasieskolor i Ronneby kommun möjlighet att svara på en trygghetsundersökning. Cirka hälften av eleverna valde att svara på frågorna, vilket är en bra svarsfrekvens och gör att resultaten anses vara representativa för ungdomar i Ronneby kommun.

 • Akut hjälp till ukrainska flyktingar

  Migrationsverket öppnade för drygt en vecka sedan ett nytt boende för ukrainska flyktingar på Hjorthöjden i Ronneby. Många frivilliga har redan hjälpt till med allt ifrån mat, kläder och köksutrustning. Nu hjälper även Ronneby kommun till i ett akut läge.