E-faktura för leverantörer - fakturera kommunen

Har du levererat varor eller tjänster till Ronneby kommun så vill vi att ni fakturerar oss elektroniskt. Här hittar ni rätt information för att fakturan ska komma fram korrekt till oss.

Innehållskrav

Fakturaadress:
Ronneby kommun
Faktura
372 80 Ronneby

Referensnummer erhålls av beställaren och ska anges på fakturan (6 siffror)

För att skicka e-faktura

Om ni har ett affärssystem:
Det finns ofta möjlighet att skapa e-faktura via befintliga affärs- och ekonomisystem. Kontakta er systemleverantör för att få hjälp.

VAN-operatör: Visma Proceedo, Standardkanalen (Samverkansavtalet)
Organisationsnummer/e-adress: 2120000837
PEPPOL-id: 0007:2120000837
GLN: 7340072900000
Ronneby kommun tar emot e-faktura i SFTI-standard.

Om ni inte har ett affärssystem:

Ni är välkommen att använda vår fakturaportal som vi har via Proceedo. Önskas denna lösning, maila till: ehandel@ronneby.se
Här kan du läsa mer om lagen om e-faktura. Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

E-handel

Kommunen arbetar med elektronisk handel (E-handel). Syftet är att effektivisera våra inköp av varor och tjänster samt att reducera miljöpåverkan kopplat till pappershantering och transporter. E-handel kan ge motsvarande vinster för er som leverantör.

Användning av E-handel innebär att vi avser att utväxla affärsdokument elektroniskt mellan er som leverantör och oss som köpare. Vi följer de gemensamma standarder inom området som används i offentlig sektor och som rekommenderas av Single Face To Industri (SFTI). Dessa är väletablerade på marknaden, baseras på öppna och internationella standarder och lämpar sig för olika inköpssituationer.

Leverantören står själv för de eventuella kostnader som det innebär att sätta upp och använda de standarder som vi beskriver i upphandlingsdokumenten. Det är sannolikt att ni som leverantör redan har stöd för dessa standarder via er ordinarie IT-lösning.