Nyheter


 • Ansökan till höstens YH-utbildningar är öppen

  Sugen på att läsa vidare, men du vill stanna kvar i Ronneby?
  Då kan du nu ansöka till en av dessa eftertraktade yrkeshögskoleutbildningar på Kunskapskällan: byggproduktionsledare, medicinsk vårdadministratör, programvarutestare, installationsingenjör-solel eller redovisningsekonom. Samtliga med start till höstterminen 2023.


 • Är det dags för ditt barn att börja förskoleklass höstterminen 2023?

  Då har du tidigare i veckan fått ett brev med information om vilken skola ditt barn ska få börja. Mellan 1 februari och 1 mars kan du nu göra ditt skolval. Detta gör du enklast digitalt.

 • Espedalsskolan övervakar miljön i realtid

  Espedalsskolan är första skolan i Blekinge med sensorer som mäter luftkvalitet och ljudnivå i realtid. Dålig luft och hög ljudvolym påverkar allt från koncentrationsförmåga till arbetsro och med sensorerna syns det både direkt och över tid om någon åtgärd behöver göras.

 • Senior i skolan och förskolan

  Ronneby kommun bjuder in seniorer i kommunen att engagera sig som senior i skolan eller förskolan. Den 20 april - 26 april 2023 planeras nästa utbildningstillfällen för att lära sig mer om uppdraget. Uppstarten sker i nära samarbete med Karlskrona kommun och Folkuniversitet.

 • Unikt forsknings- och utvecklingsprojekt mellan Ronneby kommun och Stockholms universitet startar

  Inom projektet utvecklas undervisningen i förskolan och skolans tidigare år med fokus på lärande för hållbar utveckling, mångfald, flerspråkighet och digitalisering. Samarbetet pågår under tre år och involverar många medarbetare.