Framtidens skolor

Nya grund- och förskolor håller på att växa fram i Ronneby kommun. Det är stora byggprojekt som säkert väcker en del frågor. Här har vi samlat några svar och informerar om det som är på gång.

Vill du veta mer och tycka till? Hör av dig till oss.


 • Elevernas röster är viktiga när nya Snäckebacksskolan byggs

  En referensgrupp av högstadieelever från Parkdalaskolan har tyckt till kring nya Snäckebacksskolan. Oavsett vad man anser om färgerna så tycker alla att det är viktigt med en bra elevcafeteria och de längtar redan dit.

 • Första besöket på den nya förskolan Persborg

  Äntligen var det dags för referensgruppen för den nya förskolan Persborg att få se byggarbetsplatsen. Under flera månader har man tittat genom ritningarna och börjat planera sin verksamhet utifrån detta. Men nu är det nära.

 • Att fylla ett hus med liv

  Ännu är Persborgs förskola en byggarbetsplats och det krävs en del fantasi för att föreställa sig att det om ett år ska kunna vara en plats med barnen i centrum.

 • Ny tidplan för inflytt till Snäckebacksskolan arbetas fram

  Byggnationen av nya Snäckebacksskolan påverkas som hela byggbranschen av bland annat långa leveranstider. Därför har vår entreprenör JSB nyligen meddelat att man räknar med vissa förskjutningar i tidplanen.

 • Första skoldagen på nya Parkdalaskolan

  Idag välkomnades eleverna från Skogsgårdsskolan och Snäckebacksskolan till nya Parkdalaskolan. Röda mattan var på plats och rektorerna hälsade välkommen till nya Parkdalaskolan vid 9-tiden på fredag morgon. Eleverna hade då gått en gemensam promenad från respektive skola till den nya skolan.

 • På fredag välkomnas eleverna till nya Parkdalaskolan

  Slutbesiktningen för Parkdalaskolan är nu genomförd och själva skolbyggnaden är klar för inflyttning enligt tidigare planering. Elevernas första skoldag i nya Parkdalaskolan är fredagen den 4 mars.

 • Slutspurt för Parkdalaskolan

  Det är fortfarande en byggarbetsplats som förvaltningschefen Tobias Ekblad får besöka idag. Nu är det slutspurt som gäller. Under skyddspapperet syns fina golvmattor, lamporna är tända och toaletterna funkar. Om sex veckor flyttar eleverna från Snäckebacksskolan och Skogsgårdsskolan till nya Parkdalaskolan.

 • JSB bygger nya Snäckebacksskolan

  Ronneby kommun har tecknat avtal med JSB Construction AB för att bygga nya Snäckebacksskolan i Ronneby. Ett projekt som innefattar rivning, om- och tillbyggnad, samt nybyggnation av befintlig skola och idrottshall som byggs efter certifieringen Miljöbyggnad Silver.

 • Möt Parkdalaskolan rektorer - del 3

  Redan under 2020 har rektorerna för nya Parkdalaskolan utnämnts. Det är Ulrika Lundin, Petra Granlund och Camilla Radovan som tillsammans kommer att bilda ett rektorsteam för Ronnebys första 4-9-skola. I den tredje och sista delen presenterar vi Petra Granlund som får avslöja när invigningsfesten är planerad.

 • Möt Parkdalaskolans rektorer - del 2

  Redan under 2020 har rektorerna för nya Parkdalaskolan utnämnts. Det är Ulrika Lundin, Petra Granlund och Camilla Radovan som tillsammans kommer att bilda ett rektorsteam för Ronnebys första 4-9-skola. I den första delen presenterade vi Ulrika Lundin. I den andra delen möter vi nu Camilla Radovan Movind.

 • Möt Parkdalaskolans rektorer - del 1

  Redan under 2020 har rektorerna för nya Parkdalaskolan utnämnts. Det är Ulrika Lundin, Petra Granlund och Camilla Radovan som tillsammans kommer att bilda ett rektorsteam för Ronnebys första 4-9-skola. De närmaste veckorna kommer vi att presentera alla tre rektorer i en personlig intervju. Först ut är Ulrika Lundin.

 • Rektorernas första besök på nya Parkdalaskolan

  Om cirka fem månader ska skolan vara redo att ta emot eleverna. I förra veckan var det äntligen dags för rektorerna för nya Parkdalaskolan att göra ett första besök på plats.

 • Peab kommer att bygga nya Persborgs förskola

  Ronneby kommun har tecknat avtal med Peab för nybyggnation av Persborgs förskola i Ronneby. Projektet innehåller rivningen av Skogsgårdsskolans gamla lokaler och nybyggnation av en modern förskola på samma plats.

 • Parkdalaskolan - nu släpps ljuset in

  Att bygga om en tidigare industribyggnad till en moderna 4-9-skola låter ovanligt, men i Ronneby kommun har vi valt att göra så. Läget för den nya Parkdalaskolan är topp och att återbruka är en av grundtankarna i kommunens många byggprojekt där hållbarhet står i fokus.

 • Upphandling Snäckebacksskolan har överklagats

  Upphandlingen av totalentreprenad för rivning, om- och tillbyggnation av Snäckebacksskolan har överklagats. Därmed pausas den aktuella tilldelningen och Ronneby kommun inväntar prövning av överklagan hos förvaltningsrätten.

 • Vem ska bygga nya Persborgs förskola?

  Hittills har mycket fokus i projektet Framtidens skolor legat på de nya skolbyggnaderna för Parkdalaskolan och Snäckebacksskolan. Nu går även den första kommunala förskolan in i en mer aktiv fas. Ronneby kommun annonserar upphandlingen av nya Persborgs förskola.

 • Vägarbeten vid nya Parkdalaskolan

  Det kommer att genomföras många förändringar kring korsningen där nya Parkdalaskolan och Wellness gym ligger, på Angelskogsvägen och i hela närområdet under våren.

 • Nybyggnationen av Snäckebacksskolan går in i nästa fas

  Efter flera års förarbete går nu även den andra skolan i projektet Framtidens skolor in i nästa fas. Ronneby kommun annonserar upphandlingen av nya Snäckebacksskolan.

 • Parkdalaskolan - Ta en tjuvtitt inne i den nya skolan

  Utifrån sett är nya Parkdalaskolan fortfarande bara en byggarbetsplats, men det börjar hända mycket inomhus så att vi har valt att bjuda på en tjuvtitt inne i den nya skolan. Följ med.

 • Mycket berg ska bort för Parkdalaskolans nya idrottshall

  Intill Parkdalaskolan ska en helt ny idrottshall få plats, där det idag syns enbart grus och berg. Under fem veckor har sprängningsarbeten genomförts med upp till fyra grävmaskiner och två borrvagnar som arbetar för att få bort berg och få ner ledningar i marken.

 • Parkdalaskolan växer fram

  Sedan mitten av mars har arbetet i kvarteret Svarven tagit fart. Byggstaketet är på plats och de invändiga rivningsarbetena i den gamla industrilokalen är snart avslutade. Nya Parkdalaskolan växer fram.

 • Nya Skogsgårdens förskola ritas

  Det finns ett stort behov av förskoleplatser i Ronneby kommun. Därför planeras både tillfälliga moduler vid befintliga förskolor & för nybyggnation och ombyggnation. Ta del av skisserna för nya Skogsgårdens förskola.

 • Dynacon bygger nya Parkdalaskolan i Ronneby kommun

  Ronneby kommun har idag tecknat avtal för byggnation av nya Parkdalaskolan med Dynacon Construction Blekinge AB.

 • Ny upphandling av skolbyggnad Parkdalaskolan

  Då överklagan av detaljplanen har dragits tillbaka annonserar Ronneby kommun upphandlingen av skolbyggnad Parkdalaskolan. Upphandlingen innefattar både ombyggnaden av den befintliga industrifastigheten till en modern 4-9-skola och nybyggnation av en idrottshall.

 • Nya detaljplanen för Parkdalaskolan överklagad

  Den nya detaljplanen för kvarteret Svarven, där nya skolan Parkdalaskolan, ska byggas har överklagats av bland andra företaget Alfa Laval.