Nyheter Uppleva & göra

Här hittar du senaste nytt inom uppleva & göra.


 • Samma lånekort i fyra kommuner

  Tre glada låntagare med böcker i händerna på biblioteket.
  Blekingebiblioteken gör gemensam sak! Ronneby, Karlshamn, Sölvesborg, och Olofström tillsammans blir Blekingebiblioteken. Du kommer att kunna använda samma lånekort i våra fyra kommuner.


 • Skärpta regionala råd om covid-19 i Blekinge

  Från onsdag 11 november införs skärpta regionala råd för att minska smittspridningen av covid-19 i Blekinge. Råden innebär bland annat att avstå från idrottsträningar, matcher eller tävlingar. Undantag är dels utövande av professionell idrott, dels idrottsträningar för barn födda år 2005 eller senare. Träna utomhus så långt som det är möjligt.


 • Fyra kommuners bibliotek blir som ett

  En person sitter på flera travar av böcker och har en bok i knät som personen läser.
  Fyra av länets kommuner satsar nu på en gemensam bibliotekskatalog, vilket innebär att låntagarna i respektive kommun även får tillgång till de andra kommunbibliotekens utbud.


 • Föreningar kan söka bidrag för solenergianläggningar i kommunens stödpaket

  Tak med solpaneler mot en blå himmel.
  Bidraget har som mål att sänka energikostnaderna för föreningar på sikt och ge stöd för lokala installatörer av solenergi. Två miljoner är avsatta för investeringar i föreningsägda eller föreningsdrivna lokaler och fastigheter.


 • Stödpaket för föreningar och kulturliv

  Krisledningsnämnden i Ronneby kommun har beslutat om ett stödpaket för föreningar och kulturliv som drabbas av coronakrisen. Stödpaketet har ett värde på ca 11,5 miljoner kronor.


 • Träd över elljusspår i Brunnsparken

  Under stormen den 12/3 trillade träd bland annat på ledningar vid elljusspåret i Brunnsparken. Arbetet med att röja bort träden pågår. Arbetet med att laga belysningen runt slingan kräver större reparationer och väntas ta längre dig.