Evenemang

När du ska arrangera ett evenemang är det flera saker du måste tänka på. Du kanske behöver tillstånd eller hjälp på annat sätt. Här ger vi lite tips och bra kontakter.

Är du arrangör och vill anmäla ditt evenemang till vår digitala evenemangskalender använder du vår Anmäl evenemang till VisitRonneby - ronneby.se Länk till annan webbplats.
När evenemanget läggs upp här så kommer det även att synas på Ronneby Live live.ronneby.se Länk till annan webbplats.

För att få vara med i kalendern ska evenemanget arrangeras i Ronneby kommun, vara publikt och öppet för allmänheten, ska vara en händelse utöver den dagliga verksamheten och pågår under begränsad tid (av tillfällig karaktär).

Det kan ta upp till tre arbetsdagar innan evenemanget som är anmält syns i evenemangskalendern.

Detta publicerar vi inte i evenemangskalendern

  • Politiska sammankomster.
  • Föreningsmöten eller andra slutna aktiviteter.
  • Butiker eller verksamheter med ordinarie verksamhet.
  • Upprepade aktiviteter som kräver bokning eller medlemskap, till exempel träningspass.

Vill du ändra i ett evenemang du redan anmält?

Om du redan har anmält ett evenemang och vill ändra i det, skicka ett mejl till turist@ronneby.se så ändrar vi det så fort som möjligt.

Checklista för att anordna evenemang

Ska du anordna ett tillfälligt evenemang, exempelvis en musikfestival, en marknad eller ett idrottsevenemang ? Svara på några frågor på verksamt.se Länk till annan webbplats. och få en personlig checklista för just ditt evenemang. Du får en samlad bild över de uppgifter du behöver lämna och de tillstånd du kan behöva söka hos kommuner, myndigheter och länsstyrelser. Checklistan är till för företag och föreningar. Checklistan är inte till för dig som ska anordna privata evenemang.

Klicka här för att komma till checklistan för att anordna evenemang på verksamt.se Länk till annan webbplats.

Boka allmänna ytor

Vill du boka en yta på nedre eller övre delen av torget, Kvitterplatsen, Brunnshallarna eller annan yta i Brunnsparken? Eller kanske en sjöbod för att sälja hantverk eller driva annan verksamhet i? Här hittar du information om vilka ytor som du kan boka via Ronneby kommun och hur du gör.

Kontaktpersoner för övriga frågor gällande:

Evenemang små eller stora som önskas arrangeras i Ronneby Brunnspark och Ronneby torg på nedre ytan, Ronneby Marina; kontakta Jeanette Rosander Turism- och evenemangssamordnare 0457-61 75 71, jeanette.rosander@ronneby.se

Kulturarrangemang i samarbete med Kulturcentrum i konsthallen, kontakta Tine Bøthun, Kultursekreterare 0457-61 75 14, tine.bothun@ronneby.se

  • Boka träningspass i kommunens anläggningar: Idrottshallar
  • Boka anläggningarna: Kvitterplatsen och Cirkusplatsen
  • Boka Kulturcentrums Hörsal

Kontakta Therese Friberg Jarl 0457-61 81 17, tfk@ronneby.se

Ronneby Marina bokning av sjöbodar kontakta Anna Sundberg Ölmerud 0457-61 81 84, anna.sundbergolmerud@ronneby.se

Direktörsvillan i Brunnsparken, kontakta Anna Sundberg Ölmerud 0457-61 81 84, tfk@ronneby.se

Ronneby torg, övre ytan för torghandel och andra evenemang kontakta Charlotte Ternström 0457-61 78 91, tfk@ronneby.se

Idrotts- och friluftsevenemang Föreningsservice, ansökan om föreningsbidrag kontakta Therese Friberg Jarl 0457-61 81 17, tfk@ronneby.se

Tjänster och tillstånd när man arrangerar evenemang

  • Obs, när man anordnar olika arrangemang/evenemang så måste arrangören först ta reda på om platsen/anläggningen är ledig. Rör det sig om en kommunalanläggning se i kontaktlistan, vilken person som du ska göra din förfrågan/bokning till.

  • När arrangören har fått en bekräftelse på att platsen/anläggningen är ledig och godkänd att användas så ska arrangören ta reda på om arrangemanget/ evenemanget behöver ett polistillstånd. Krävs ett tillstånd så ska arrangören göra det så fort som möjligt, då handläggningstiden kan ta lång tid, beroende på att det är många ärenden som handläggs och olika myndigheter ska yttra sig.

Hållbara evenemang

Tänk på att arrangera ditt evenemang på ett så hållbart sätt du kan när det gäller områden som till exempel transporter, inköp, förbrukningsmaterial, kommunikation, mat och dryck samt avfallshantering.