Artikeln publicerades 22 maj 2024

Förskola anlägger ängsmark i samband med Biologiska mångfaldens dag

Gullvivan park

Parkenheten blev kontaktade av Ulrika Björkblom, Rektor för bland annat Gullvivans förskola i Ronneby kommun. De ville ha hjälp med att anlägga ängsmark på en del av deras skolområde då de hört talas om LONA- grön infrastrukturprojektet, vilket parkenheten med glädje ville uppmuntra.

Joakim Persson, enhetschef på parkenheten, såg detta positivt och även ett fint avslut på LONA - grön infrastrukturprojektet. Projektet har pågått i 3 år och handlar om att ställa om olika ytor till biologisk mångfald genom att anlägga ängsmarker inne i stadsmiljöer. Detta är för att bevara flora och skapa artrika ängar som förlorats genom åren på grund av att det moderna jordbruket inte ger plats för vildblommor på samma sätt som förr.

Joakim med kollegor har nu överlämnat ängsfröer som kommer att blomma i olika omgångar under sommaren. De också har tagit fram bilder på blommorna som ska komma under sommaren så barnen kan leta upp blommorna och följa utvecklingen. Magda Persson jobbar som administrativ assistent på Teknik-, fritid- och kulturförvaltningen var också med och berättade om skötsel av blommorna, vilket barnen tyckte var mycket intressant. Den blomman som var viktigast för förskolan var givetvis med, och det var gullvivan.

Gata- och parkenheten överlämnade också insektshotell som gynnar pollineringen.
Hotellen ska förskolans elever dekorera tillsammans med föräldrarna idag på Biologiska mångfaldens dag.