Nyheter Kommun & politik

Här hittar du information om sådant som är nytt eller ändrat i övergripande kommunfrågor.

• 2019-05-26

Välkommen att rösta idag 26/5

Idag går samtliga EU-länder till val för att rösta fram sina kandidater till Europaparlamentet- kom till våra röstmottagningsställen och rösta du också!

• 2019-05-24

Nyhet i vallagen kan orsaka köbildning

En nyhet i vallagen som innebär att valsedlarna ska skärmas av från insyn kan medföra risk för köbildning utanför våra röstmottagningsställen under valdagen.
  • 2019-04-30

Ny tobakslag från 1 juli i år

Den första juli träder en ny lag i kraft. Den nya tobakslagen innebär att fler offentliga platser blir rökfria och att de som säljer tobak måste söka tillstånd istället för att enbart registrera sig.
  • 2019-03-19

Samarbetsvinster med förändrad organisation

Tydligare kontaktväg till kommunen för kommuninvånare och synergieffekter för medarbetare är två samarbetsvinster som förändringen i organisationen har bidraget till.
  • 2019-01-24

Blekinge antaget till nationellt hållbarhetsprojekt

Region Blekinge är en av de 90 kommuner och regioner som har antagits till projeket Glokala Sverige. Syftet är att arbeta med FN:s globala mål för hållbar utveckling (Agenda 2030).