Hemtjänst

Ronneby kommun tillämpar valfrihet i hemtjänsten. Tanken med valfrihet i hemtjänsten är att du som kund själv väljer den utförare du anser vara bäst - på så sätt kan du påverka kvaliteten på hemtjänsten.

Du ansöker om insatser precis som tidigare. Men istället för att tilldelas en utförare får du möjlighet att själv välja.

Så här väljer du
När du ansöker om hemtjänst hos kommunens biståndshandläggare informeras du om vilka leverantörer du kan välja mellan. Biståndshandläggaren kontaktar den leverantör du valt som sedan kontaktar dig.

Kommunens hemtjänst finns kvar som valmöjlighet. Om du inte gör något val blir det automatiskt kommunens hemtjänst som utför de beviljade insatserna hos dig.

Om du inte är nöjd kan du när som helst välja ny utförare. Du behöver inte ange något skäl till bytet och du kan byta så ofta du vill.

Leverantörer av hemtjänst i Ronneby kommun:

- Attendo Länk till annan webbplats.
- 1:a Omtanken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
- Ronneby kommun Pdf, 305.9 kB.

Samma avgift oavsett leverantör
Din hemtjänstavgift är densamma oavsett om du väljer kommunens hemtjänst eller någon annan leverantör. Det är också alltid kommunen som skickar faktura på avgiften även om det är ett privat företag som utför din hemtjänst.

Tilläggstjänster
En privat utförare kan erbjuda dig tjänster som inte ingår i biståndsbeslutet, så kallade tilläggstjänster. Kommunen ansvarar inte för denna typ av tjänster och utföraren tar ut en extra kostnad för dessa. Faktura på de tilläggstjänster du väljer får du direkt från utföraren.

Kontakt
Du är välkommen att kontakta din biståndshandläggare för att veta mer eller har frågor om hur det går till att välja hemtjänst. Biståndshandläggaren når du via kommunens växel på telefon: 0457-61 80 00