Kompiskortet

Med kompiskortet får du som har en funktionsnedsättning möjlighet att ta med dig en kompis som extra stöd, hjälp och sällskap.

Du bestämmer själv vem som följer med, det kan vara till exempel en vän, personal eller släkting. Det kan vara olika personer varje gång om du vill, eller samma.

Kompisen du tar med dig får fri entré, träningsavgift, medlemskap eller biljett, helt beroende på vad arrangören har beslutat ska ingå.

Kortet är personligt, kostar inget att ansöka om eller hämta ut.

Vem får kompiskortet?
Kompiskortet är för dig som har en pågående insats enligt LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) eller SoL (Socialtjänstlagen) i Ronneby kommun.

Hur ansöker jag?
Du ansöker om att få kompiskortet i din hemkommun genom att gå in på länken nedan:

Ansökan om Kompiskortet Länk till annan webbplats.

När din ansökan kommit in kontaktar vi dig och talar om hur du ska göra för att gå vidare.

Var kan du använda ditt kompiskort i Ronneby kommun?

Krif Hockey – Gå två till priset av en.

Saxemara IF – Gå två till priset av en.

Friskis & Svettis - Gå två till priset av en.

Kallinge SK - Gå två till priset av en.

Simhallen i Ronneby (allmänhetsbadet) - Gå två till priset av en.

Brunnsbadet - Gå två till priset av en.

Listan uppdateras löpande.

 

Intresserad av att ansluta en förening eller organisation?

Är din förening eller organisation intresserade av att ansluta er till kompiskortet? Ni har möjlighet att göra en stor insats för att tillgängliggöra samhället. För en person med funktionsnedsättning kan det finnas många hinder för att delta i de lokala fritids- eller kulturaktiviteterna, såväl praktiska och fysiska som sociala och ekonomiska.

Din förening eller organisations medverkan är frivillig och kommunen betalar inte ut någon ekonomisk ersättning till anslutna arrangörer. Grundprincipen för kompiskortet är "2 för 1", det vill säga att en kompis ska kunna följa med innehavaren av kortet gratis för vägledning och stöttning.

Ni kan själva bestämma om kortet ska gälla hos er vid särskilda tillfällen, till exempel vissa evenemang, pass, dagar eller tider och/eller om ni vill lägga till något erbjudande utöver detta.

Anmälan för arrangörer Länk till annan webbplats.