Vård- och omsorgsboende

Ronneby kommun försöker alltid att erbjuda vård och omsorg så att du som är äldre kan bo kvar i den egna bostaden. Om behovet inte kan tillgodoses i det egna hemmet kan vård- och omsorgsboende vara ett alternativ. Ronneby kommun tillämpar valfrihet inom vård- och omsorgsboende.

Vård- och omsorgsboende är ett samlingsnamn av bostäder för personer med stort behov av omvårdnad eller krav på säkerhet och trygghet som inte kan tillgodoses i det egna hemmet.  I vård- och omsorgsboende ges omvårdnad och service dygnet runt. Det finns sjuksköterska tillgängligt dygnet runt och rehabpersonal kontaktas vid behov.

Du ansöker om vård- och omsorgsboende hos kommunens biståndshandläggare som gör en individuell behovsbedömning och fattar beslut. Ansökningsblanketter finns här.

När du ansöker om vård- och omsorgsboende hos kommunens biståndshandläggare informeras du om vilka leverantörer du kan välja mellan.

Leverantörer av vård- och omsorgsboende i Ronneby kommun:
- Attendo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
- Ronneby kommun Pdf, 421.9 kB.

Kontakt

Du är välkommen att kontakta din biståndshandläggare Länk till annan webbplats. för att veta mer eller har frågor om hur det går till att välja boende. Biståndshandläggaren når du via kommunens växel på telefon: 0457-61 80 00