Etablering

Hos oss möter du väl fungerande samarbeten och nätverk.

En ledande devis hos företagen i Ronneby är att "samarbeta när vi kan, konkurrera när vi måste" - vilket genomsyrar hela företagsamheten i kommunen och är en stor del av den Ronnebyanda som präglar kommunens näringsliv. 

Ronneby kommun ligger mitt i Blekinge med tillgång till flygplats, direkt tågförbindelse med Malmö/Köpenhamn, färjelinjer till Polen och Baltikum och ett vägnät som binder ihop E22 med länets viktigaste väg till Växjö/Göteborg.

Det bor ca 170 000 personer inom en femmilsradie, vilket ger förutsättningar för tillgång till kompetent arbetskraft och en fungerande marknad. Näringslivet är starkt, med tyngdpunkt på kvalitativ tillverkningsindustri, men också med många högteknologiska mindre företag. 

Om du behöver stöd i ditt företagande finns en kommunövergripande företagslots och en exploateringsgrupp. I grupperna återfinns nyckelpersoner med kompetens från de olika förvaltningarna som arbetar med företagande och etableringar. Allt för att det ska vara så lätt och smidigt som möjligt att komma igång.

Etableringsguide för Ronneby kommun Pdf, 5.2 MB.

Projekt Lilla Torg Pdf, 482.8 kB.

Statistik och kommunfakta om Ronneby

Växtkraft i Ronneby kommun Länk till annan webbplats.

Platsutveckling i Ronneby kommun

Business Blekinge is the official regional hub for direct foreign investment enquiries in the municipalities of Karlskrona, Ronneby, Karlshamn, Olofström and Sölvesborg in south east Sweden. Business Blekinge is collaboration between academy, regional clusters, science parks, municipalities and regional public authorities.

Ronneby karta guldläge etablering