Kommunikationer

Många ser vinsten med att flygpendla mellan Blekinge och Stockholm. Med en flygtid på 50 minuter går det enkelt och snabbt att ta sig till Stockholm från Ronneby. Från Ronneby Airport är det nära till flera städer i regionen.

Ronneby Airport är en av sydöstra Sveriges största inrikes flygplatser med flyg till Stockholm Bromma (BRA) och Arlanda (SAS).

Många ser vinsten med att flygpendla mellan Blekinge och Stockholm. Med en flygtid på 50 minuter går det enkelt och snabbt att ta sig till Stockholm från Ronneby. 

Från Ronneby Airport är det nära till flera städer i regionen. Karlskrona, Karlshamn, Sölvesborg, Kalmar, Kristianstad och Växjö ligger alla inom cirka en timmes bilavstånd. 

Europavägen E22 går från Köpenhamn via Kristianstad till Ronneby och vidare över Kalmar upp till Norrköping. Väg 27, vars knutpunkt med E22 ligger i kommunens handelsområde Viggen och binder ihop Blekinge med Göteborg. Ett väl utbyggt bussnät drivs av Blekingetrafiken.  

Via järnvägen kan du resa utan byte direkt till Malmö, Köpenhamn eller till Kastrups flygplats på ca tre timmar.

Inom en radie på tre mil finns färjelinjer till Polen (Stena Line) och till Baltikum (DFDS Lisco) vilket givetvis är en fördel då man lätt når marknaden på andra sidan Östersjön. 

Ronneby Airport