Karlshamn och Ronneby överförmyndarnämnd

Överförmyndarens uppgift är att utöva tillsyn över förmyndare, gode män och förvaltare. Denna tillsyn skyddar personer som inte själva kan ta tillvara på sina rättigheter eller sköta sin ekonomi och som av den anledningen har en god man eller förvaltare utsedd för att hjälpa honom eller henne. Nämndens uppgift är att förhindra att personer som inte själva kan tillvarata sin rätt drabbas av rättsförluster. Karlshamn och Ronneby kommun har en gemensam överförmyndarnämnd.

Vad är överförmyndaren?

Överförmyndarnämnden är en kommunal tillsynsmyndighet. I Sverige ska det finnas en överförmyndare eller överförmyndarnämnd i varje kommun. Verksamheten styrs av föräldrabalken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., tillsammans med kommunallagen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och förvaltningslagen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Karlshamn och Ronneby överförmyndarnämnd består av fyra ordinarie ledamöter och fyra ersättare. Vill du veta vilka politiker som sitter i nämnden kan du söka efter det via fliken Förtroendevalda i listan till vänster. Överförmyndarens uppgift är att utöva tillsyn över förmyndare, gode män och förvaltare.

Mer information om god man, förmyndare och förvaltare finns att hitta under omsorg & hjälp

Kontakt
Telefon: 0457-61 82 87
Mail: overformyndare@ronneby.se

Ordinarie telefontid:                 
måndag - torsdag
klockan 10:00-12:00

Postadress
Karlshamn och Ronneby överförmyndarnämnd
Ronneby kommun
372 80 Ronneby

Besöksadress
Stadshuset
Karlshamnsvägen 4, Ronneby

För närvarande tar vi endast emot bokade besök. Besök bokas efter överenskommelse på telefon eller e-post.