Ronneby Live

Ronneby Live är webbplatsen som samlar all information om vad som händer i kommunen på ett enda ställe. Sajten bygger på en interaktiv karta som du enkelt når från din telefon, dator eller ipad oavsett var du befinner dig. Utifrån Pins väljer du själv vilken kategori du är intresserad av och genom att besöka Ronneby Live får du enkelt svar på din fråga "Vad händer i Ronneby idag?".

Idén till Ronneby Live, Ronneby LIVE Länk till annan webbplats., föddes när vi funderade på hur vi skulle kunna ge dig som invånare eller besökare i Ronneby kommun all information om vad som händer de närmsta timmarna i kommunen på ett enda ställe. Vi bestämde oss tidigt för att Ronneby Live inte skulle bli en i mängden av de miljoner appar som redan finns och som du som användare måste installera. Vi ville skapa något bättre där du inte ska behöva leta dig fram efter aktuell information utan där vi hjälper dig och samlar allt på en gemensam sida.

Målet var att det skulle vara enkelt för dig att nå sidan och att du lämnar den med känslan att du vill återvända. Vi började därför bygga en sida som skulle fungera lika bra på mobila enheter som på en dator och valde att bygga den utifrån en karta. På kartan ville vi ha ett filter för att inte alla saker ska synas samtidigt, det var så idén om de pins som finns på sidan idag kom till.

När grunden var lagd började vi fylla sidan med intressant innehåll, det var då vi började titta på ”Internet of Things”-enheter som kan sända livedata till vår sida. Vi har idag badtemperaturer på våra kommunala badplatser under badsäsong, temperaturer och vind m.m. Vi ser att antalet enheter med denna information kommer att öka stadigt de närmsta åren. Eftersom vi har en vacker kommun har vi även plockat in en hel del information som är bra att ha när du rör dig i kommunen, exempelvis kan du hitta vandringsleder, grillplatser, parkeringar och besöksmål. Vi har också en koppling till evenemangskalendern så att du kan se vilka evenemang som just nu är aktuella. Dagens evenemang presenteras på kartan 20 timmar före dess start. Den pulserande röda pricken som finns på sidan och på vissa platser symboliserar att det är något som hela tiden är live och uppdateras. Under fliken "Vad händer i Ronneby kommun" kan du se samtliga evenemang som finns.

Intresset och engagemanget för Ronneby Live är stort. Genom en ökad delaktighet med invånare, näringsliv och föreningsliv har nya Pins och underkategorier tillkommit i form av Bio, Fritidsgårdar, Idrottsplatser och Föreningar. Lekplatser, Gårdsbutiker och Vandringsleder är andra populära kategorier. Genom att välja olika kategorier kan du enkelt skapa din egen personliga dagsutflykt.

Ronneby Live är själva kartan och ramverket men innehållet speglas från andra system. På objekten på kartan kan du få fram information om vilken källan är som informationen hämtas ifrån. Ofta finns det uppgifter om vem som är ägare av informationen och vem du kan kontakta om du undrar något.

Vill du att något av dina evenemang publiceras på Ronneby Live hittar du formuläret genom att klicka här. Länk till annan webbplats.

 Finns det något du saknar eller gärna hade velat se på Ronneby Live? Eller har du någon synpunkt på funktionerna som finns idag? Skriv en rad till ronnebylive@ronneby.se så undersöker vi om det går att lägga till, eller om vi kan justera så att din upplevelse blir ännu bättre.