Badplatser i Ronneby kommun

Både längs kusten och kring våra många sjöar ligger badplatserna tätt. Här finner du lätt ditt eget smultronställe.

Upptäcker du något som behöver fixas på kommunens badplatser kan du göra en fel- och serviceanmälan i kommunens webbportal som du hittar här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller kontakta Teknik-, fritid- och kulturförvaltningen på tfk@ronneby.se.

Bassängbad utomhus

Ronneby Brunnsbad kan du bada i bassäng och åka vattenrutschkana utomhus sommartid.

Följande gäller inom alla kommunens badplatser

  • Badplatserna är rökfria.
  • Släng skräp i soptunnorna.
  • Hundar ska hållas kopplade.
  • Fiske är inte tillåtet från badbryggor.
  • Dyk inte från bryggor där det är grunt vatten.

Havsbad i Ronneby

Järnavik

Järnavik badplats har sandstrand, klippor, en tillgänglighetsramp och toalett. Adressen är Bastuviksvägen 65 och badplatsen ligger ca 22 km väster om Ronneby. Badplatsen sköts av Järnaviks camping.

Saxemara

I Saxemara finns två badplatser, Saxemara inre (Skärgårdsvägen 33) och Saxemara yttre (Skärgårdsvägen 46A). Badplatserna har sandstrand, grillplats och toalett. Vid den inre finns en volleybollplan och den yttre badplatsen har även bryggor. Badplatserna ligger ca 8 km väster om Ronneby. Badplatsen sköts av Saxemara Samhällsförening.

Ekenäs

Ekenäs badplats har sandstrand, tillgänglighetsramp och toalett. Adressen är Droppemålavägen 17A och den ligger ca 6 km söder om Ronneby. Badplatsen sköts av Ronneby Handboll.

Karön

Badplatsen på Karön har sandstrand, badhytter, grillplats och toalett. Du tar dig till Karön med skärgårdsbåt som går sommartid. Länk till annan webbplats. Adressen är Karön 18 och badplatsen ligger ca 7 km söder om Ronneby. Badplatsen sköts av Teknik-, fritid- och kulturförvaltningen, Ronneby Kommun.

Gökalv

Gökalv badplats har sandstrand och klippor. Adressen är Gökalvsvägen 14 och badplatsen ligger ca 17 km öster om Ronneby. Badplatsen sköts av Listerby IK.

Millegarne

Millegarne badplats har sandstrand. Adressen är Gövägen 153 och badplatsen ligger 15 km öster om Ronneby. Badplatsen sköts av Listerby IK.

Kuggeboda

Kuggeboda badplats har sandstrand och en brygga. Adressen är Hols ekevägen 12A och ligger ca 15 km öster Ronneby. Badplatsen sköts av Kuggeboda samhällsförening.

Slättanäs

Slättanäs badplats har en strand och bryggor. Adressen är Slättanäsvägen 89 och ligger i Listerby ca 12 km öster om Ronneby. Badplatsen sköts av Listerby Väg- och samhällsförening.

Slätthammar

Slätthammar badplats ligger på Almö 22 km öster om Ronneby. Adressen är Södra Jordövägen 3. Badplatsen sköts av Länsstyrelsen i Blekinge län.

Ronneby Marina

Längst ut på Ronneby Marina finns en badbrygga. Badstegen finns kvar i vattnet hela året och tas endast upp om det blir is på vattnet. Adressen är Östra Piren 7B och badbrygga ligger ca 7 km söder om Ronneby. Bryggan sköts av Teknik-, fritid- och kulturförvaltningen, Ronneby Kommun.

Insjöbad i Ronneby

Härstorpssjön - Ronneby

Härstorpssjön är en badplats med sandstrand. Sommartid finns det risk för algblomning i Härstorpsjön. Är vattnet grönt och/eller grumligt avråds från bad i sjön. Adressen är Lugnevi 4 och ligger ca 2 km sydväst om Ronneby. Badplatsen sköts av Teknik-, fritid- och kulturförvaltningen, Ronneby Kommun.

Lilla Galtsjön - Belganet

Lilla Galtsjön är en badplats som ligger 3 km väster om Belganet. Adress är Galtsjövägen 53. Badplatsen sköts av Belganets samhällsförening.

Mållsjön - Möljeryd

Mållsjön i Möljeryd är en badplats med sandstrand som ligger 10 km norr om Ronneby. Adress är Norra Mållsjövägen 16. Badplatsen sköts av Teknik-, fritid- och kulturförvaltningen, Ronneby Kommun.

Röaby - Bräkne-Hoby

Röabysjön ligger cirka 5 km norr om Bräkne-Hoby. Adress är Röabyvägen 20. Badplatsen sköts av Teknik-, fritid- och kulturförvaltningen Ronneby Kommun.

Skörjesjön - Backaryd

Skörjesjön är en badplats med sandstrand och ligger ca 1 km väster om Backaryd. Adressen är Hobyvägen 42. Badplatsen sköts av Backaryds samhällsförening.

Södra Åsjön - Eringsboda

Södra Åsjön är en badplats som ligger ca 2 km nordöst om Eringsboda. Adress är Gäddegölsvägen 39. Badplatsen sköts av Eringsboda samhällsförening.