Nyheter inom näringsliv och arbete

Här hittar du nyheter för näringslivet och om arbetsmarknadsinsatser, jobbmöjligheter, ferie-arbete och sommarjobb.


 • Feriearbete för ungdomar - ansökan öppen till 3 mars

  Vill du arbeta utomhus med att göra våra parker somriga och fina eller kanske ge omsorg och livskvalitet till våra äldre medborgare? Eller är du full av idéer och vill prova jobba som kommunutvecklare? Under sommaren ger vi möjlighet för ungdomar att prova på olika jobb inom Ronneby kommun.

 • Alfa Laval expanderar i Ronneby och flyttar stora delar av sin lager- och logistikverksamhet till kvarteret Telefonen

  Flytten in i de nya lokalerna kommer att ske succesivt under våren och sommaren 2023. Alfa Lavals befintliga produktions- och kontorslokaler och de nya lokalerna i kvarteret Telefonen ligger på var sin sida av Metallgatan. Genom expansion av lokalyta kan Alfa Laval säkerställa en fortsatt tillväxt i Ronneby.

 • Vi söker krögare till sommarpärla i skärgården

  På Karön, tvärs över sundet från Ekenäs i Ronneby, sjuder det av liv sommartid. Ett stenkast från bryggan där skärgårdsbåten lägger till hittar vi restaurang Schweizeriet. Denna anrika pärla är nu möjlig att hyra för att driva restaurang i sommar.

 • Sommarjobba hos oss!

  Sommaren kan verka långt borta, men vi söker redan nu semestervikarier och sommarjobbare inför sommaren 2023.

 • ABRI bygger ny fabrik till Cetetherm

  Det kommunala fastighetsbolaget ABRI bygger en helt ny fabrik. Den nya industrifastigheten kommer att uppföras i anslutning till E22 vid Ronnebys östra infart och blir cirka 4 000 kvadratmeter stor. Byggnaden kommer att inrymma produktionsyta, laboratorium, kontor och ett större lager.