Semestervikariat 2024

Som semestervikarie i Ronneby kommun sommaren 2024 erbjuder vi dig möjligheten att arbeta i många olika verksamheter, träffa nya människor och knyta värdefulla kontakter inför framtiden.

Välkommen att skicka in ansökan till våra olika verksamheter i Ronneby kommun. Här nedan läser du mer om de olika jobben.

Jobba inom vård- och omsorg

Förgyll sommaren för våra äldre kommuninvånare!
Som semestervikarie inom vård- och omsorgsförvaltningen gör du skillnad för andra människor varje dag, genom att aktivera, stötta, skapa socialt sammanhang och ge god omvårdnad till våra kunder.

Du behövs främst från mitten av juni till slutet av augusti. Ditt schema kan innefatta arbetspass på dagar, kvällar eller nätter under vardagar och helger, det beror på vilken arbetsplats du ska sommarjobba på.

Jobbar du på obekväm arbetstid utgår det en extra kompensation kallad Ob-ersättning. Lönen betalas ut dag 27, månaden efter att du har jobbat.

Det är bra om du har erfarenhet av omvårdnad, men det är inget krav. Erfarenhet av annat serviceyrke är meriterande. Självklart får du en introduktion innan du börjar jobba, och du har alltid stöd från mer erfarna kollegor längs vägen.
Du har lätt för att samarbeta, gillar ordning och reda samt trivs att jobba med och hjälpa människor.

Det är viktigt att du har ett gott och respektfullt sätt både gentemot kunder, anhöriga och medarbetare.

Här får du värdefulla erfarenheter att ta med dig in i din framtida karriär. Kanske till och med en fot in på din framtida arbetsplats?

Sommarjobb inom vård och omsorg 2024 Länk till annan webbplats.

Jobba inom funktionsstöd

Vi söker dig - positiv sommarjobbare - till våra gruppbostäder, kortidsverksamhet, daglig verksamhet och inom personlig assistans. Vi har även gruppbostäder inom socialpsykiatrin. Med delaktighet i fokus kommer du att arbeta med att stödja och hjälpa personer med funktionsvariation i deras dagliga liv. Våra verksamheter finns i Ronneby, Bräkne-Hoby, Johannishus/Listerby och Kallinge.

På våra gruppbostäder och inom personlig assistans stödjer du personer i deras vardagliga liv, så väl i deras hem, som med livet utanför hemmet med olika fritidsaktiviteter.

I våra korttidsverksamheter finns barn och ungdomar som behöver omväxling från deras hemmiljö och stöd i livets olika delar och fritidsaktiviteter. Barn- och unga är på korttids i olika omfattning och ska under sin vistelse ges en fin upplevelse, där du blir en viktig resurs.

Inom daglig verksamhet så arbetar vi med att ge våra deltagare en meningsfull sysselsättning.

Ensamarbete kan förekomma. Arbetstiden kan vara förlagd till kvällar, nätter och helger. Du kommer att bli tilldelad ett schema där du arbetar delar, eller hela, sommarperioden (v 25-34). Det är en förutsättning att du kan arbeta både med kvinnor och män.

Vi söker dig som är flexibel och som kan arbeta med varierande arbetsuppgifter efter vad den enskilde behöver och önskar. Som person är du trygg i dig själv och lyhörd för andra människors behov. Du är ansvarstagande, lojal och ordningsam.

Har du erfarenhet av LSS och arbete med personer med intellektuell/kognitiv funktionsnedsättning, autism eller autismliknande tillstånd, personlig assistans samt inom socialpsykiatri är det meriterande.

Meriterande är om du har 3-årig omvårdnadslinje, vård- och omsorgsutbildning (Kom Vux), vård-och omsorgsutbildning 80p KY, eller annan vårdutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Sommarjobb 2024 på Funktionsstöd, Arbete- och välfärd Länk till annan webbplats.

Jobba som rehabassistent

I sommar behöver vi dig hos oss på Rehabverksamheten! Vi söker dig som läser till fysioterapeut eller arbetsterapeut, eller dig som har annan bakgrund som är relevant för arbetet.

Hos oss kommer du att jobba tätt tillsammans med kollegor i rehabverksamheten och stötta och hjälpa patienter i deras hem eller på korttidsvistelse.
Du kommer att utföra träningar, lämna ut hjälpmedel och vara ena halvan vid vissa besök som kräver två personal.

Vi som jobbar här tycker själva att vi är väldigt trevliga, roliga och inkluderande. Vi tycker också att vi har de allra bästa och finaste patienterna!
Jobbet är omväxlande och innebär både självständigt arbete liksom samarbete med andra kollegor.

Du behöver ha körkort för att kunna arbeta hos oss. Förutom det måste du tycka om möten med olika människor, kunna vara flexibel och öppen, ha ett varmt hjärta och snälla händer! Är detta du? Sök! Vi lovar dig en lärorik, utvecklande, givande och rolig sommar!

Vi behöver semestervikarierande rehabassistenter! Länk till annan webbplats.

Jobba som biståndshandläggare

Vi söker två vikarierande biståndshandläggare inför sommaren.
Myndighetskontoret består av medarbetare med bred kompetens och erfarenhet inom verksamhetsområdet. I enheten ingår förutom biståndshandläggare även avgiftshandläggare och seniorsamordnare.

Som ny sommarkollega hos oss kommer du få en anpassad introduktion till arbetet och kommer ingå i team med andra biståndshandläggare. Hos oss får du ett stort mått av teamkänsla och arbetsglädje, erfarna och kompetenta kollegor i arbetsgruppen, ett nära ledarskap och en samsyn kring att medborgarna ska få en korrekt bedömning och handläggning utifrån det behov som finns.

Yrket som biståndshandläggare innebär möten med olika människor och ställer krav på social förmåga samt att vara lyhörd och intresserad av att skapa bra möten. För att lyckas med det behövs förmåga att skapa tydlighet och förtroende. Arbetet innefattar att både att arbeta självständigt och i tvärprofessionella team.

Vi söker dig som är i slutet av din socionomutbildning, har socionomutbildning eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Tidigare erfarenhet av arbete inom myndighetsutövning bedöms som meriterande.

Du behöver ha goda kunskaper om aktuell lagstiftning samt att kunna uttrycka dig i tal och skrift.

Socionom eller socionomstuderande Biståndshandläggare, semestervikariat Länk till annan webbplats.

Jobba som semestervikarie på Brunnsbadet

Vi söker flera semestervikarier till Brunnsbadet. Du kommer att arbeta med allt från att vara badvakt och kassabiträde till att städa eller praktisk skötsel av våra anläggningar.

Du kommer att ingå i en större arbetsgrupp med både ordinarie personal och andra semestervikarier. Din grundplacering kommer att vara på Brunnsbadet men arbetsuppgifterna kan sträcka sig över alla våra anläggningar
Vi söker dig som är ansvarstagande och som förstår hur viktigt det är med god service till våra besökare. Du gillar ett högt tempo med mycket variation i arbetet och du är praktiskt lagd.

Då arbetet kräver Livräddnings- och D-HLR utbildning är detta ett krav men vi kommer att ha en uppfräschningsutbildning inför uppstarten av säsongen.

Sommarvikarie Brunnsbadet sommaren 2024 Länk till annan webbplats.

Jobba som vaktmästare på Brunnsbadet

Vi söker vaktmästare till Brunnsbadet!

I arbetsuppgifterna ingår bland annat skötsel av maskinteknisk utrustning på badanläggningar, samt övervakning, provtagning, underhåll och renhållning av alla utrymmen.
Kväll- och helgarbete förekommer.

Du ska klara ett sim/livräddningstest då arbetet även infattar badvaktsarbete.

Som person är du serviceinriktad, ansvarsfull och självgående, då det förekommer ensamarbete. Vi arbetar mot olika verksamheter vilket gör att samarbetsförmåga och flexibilitet är viktiga egenskaper.

Sommarvikarie vaktmästare Brunnsbadet Länk till annan webbplats.

Jobba som turistinformatör

Vi söker en god ambassadör för Ronneby som ska vara utåtriktad, stresstålig samt språkkunnig i svenska, engelska och tyska.

Vi söker dig som har ett genuint intresse för service och människor och som trivs med att informera besökare om Ronneby och Blekinge.

Har du turismutbildning eller erfarenhet inom området är det meriterande. Du har goda datakunskaper samt god lokal kännedom om Ronneby och Blekinge.

Turistinformatörens arbetsuppgifter innebär att välkomna och informera våra besökare via disk, telefon och mail om bland annat besöksmål, evenemang, logi och aktiviteter, matställen i Ronneby kommun samt Blekinge. Du kommer även arbeta med försäljning av bland annat souvenirer och biljetter.

I arbetet ingår även administrativa uppgifter, kassahantering samt uppdatering av sociala medier och webb. Arbetet kan även innefatta en del fysiskt krävande arbetsuppgifter.

Semestervikariat som Turistinformatör Länk till annan webbplats.

Jobba som parkarbetare

Vi söker en person som har god samarbetsförmåga, kan ta egna initiativ och kan arbeta på egen hand. Vi ser gärna att du har erfarenhet av trädgårdsarbete. Har du en trädgårdsutbildning är det meriterande.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara att arbeta med gräsklippning, städning av grönytor, ogräsrensning, vattning, plantering m.m.

För vissa av tjänsterna erfordras körkort och du behöver ha fyllt 18 år innan tillträdesdagen.

Parkarbetare - säsongsarbete Länk till annan webbplats.