Artikeln publicerades 25 april 2023

Maja Bäcklund fick ta emot Fredins utbildningsstipendium

I samband med RF SISU Blekinges distriktsstämma delades Fredins utbildningsstipendium ut till två unga blekingska idrottsledare. Maja Bäcklund från Ronneby OK var den ena stipendiaten.

Fredins utbildningsstipendium delas ut årligen till två unga blekingska ledare, som uppmuntran till fortsatt ledargärning inom idrotten.

Ronneby OK:s nominering:

"Maja har under flera år hjälpt till som hjälptränare i skidverksamheten i Ronneby OK. När den ansvariga skidtränaren förra vinterns började jobba på annan ort och därmed inte kunde fortsätta så klev Maja självmant fram och tog tag i verksamheten så att den inte skulle upphöra. Maja är nu den som planerar och genomför merparten av föreningens skidträningar till våra aktiva barn och ungdomars glädje. Maja gör detta på ett väldigt bra sätt och är mycket uppskattad som skidledare och tränare. Under vintern har hon även deltagit i en barnledarutbildning i Svenska skidförbundets regi.

På sommarsäsongen är Maja också ansvarig för vår yngsta träningsgrupp på föreningens orienteringsträningar. Maja har utöver att detta även sedan ett par år tillbaka engagerat sig som förtroendevald i föreningen. Sedan ett par år tillbaka som invald medlem i Ronneby OKs skidkommitté och sedan förra året är hon Ronneby OKs representant i Blekinge skidförbunds styrelse.

Maja medverkar även till att skidspåren på Karlsnäsgården håller hög klass. Hon deltar på våra arbetsdagar och hjälper till med konstsnötillverkning. Detta uppskattas stort av föreningens äldre eldsjälar som ser att även de yngre är intresserade av att hjälpa till vilket ger hopp att det även i framtiden kommer finnas skidspår på Karlsnäs.

Ronneby OK tycker att Maja är ett stort föredöme som engagerar sig både för sina jämnåriga kamrater men framför allt för att hon möjliggjort för våra yngre medlemmar fortsatt skall ha möjlighet att träna längdskidor. Vi anser därför att Maja är mycket värdig att erhålla Fredins utbildningsstipendium som en uppmuntring för fortsatt engagemang."

Även Hannah Nordström, HF Karlskrona tilldelades stipendiet på 2000 kronor, som kan användas till ledarutbildning inom idrotten.