Här hittar du en utökad lista med Nyheter från startsidan.

• Uppleva & göra

Tosia Bonnadan & Familjefesten 2024

En glad sol: Fest i dagarna fyra! Vi ses på Familjefesten och Tosia, eller hur?
    Kom och delta i en oförglömlig helg fylld med tradition, kultur och festligheter mitt i hjärtat av Blekinge. Tosia Bonnadan, en av Sveriges äldsta och mest älskade marknader, firar sitt 173:e år och du är inbjuden att bli en del av historien. Välkommen till Tosia Bonnada’n 2024 i Ronneby – när festligheterna tar över gatorna!

• Bygga, bo & miljö

Se film om utvecklingsplanerna för just ditt närområde, och tyck till!

Nu kan du ta del av information om förslaget till översiktsplanen även som film.

• Uppleva & göra

Lättare att ta sig fram på Kamrastigen

Järnavik
    Nu är del av Kamrastigen i Järnaviks naturreservat omgjord och det är lättare att ta sig fram vid översvämmning. Den är även tillgänglighetanpassad så den inbjuder alla till frilufsliv.

• Kommun & politik

Internationella gäster på besök i Ronneby

gruppfoto med cirka 50 personer som står i en trappa
    Under förra veckan har delegationer från fem av kommunens vänorter besökt Ronneby för att öka förståelsen för varandra och på så sätt stödja en fredlig och demokratisk utveckling i Europa.

• Näringsliv & arbete

Blekinges kommuner genomför en pilot på Flygdagen för att locka fler invånare

Den 24 augusti väntas ett stort antal besökare på Försvarsmaktens flygdag i Ronneby. Bland imponerande flyguppvisningar och stora markutställningar samlas Blekinges kommuner för första gången i en gemensam monter för att visa upp Blekinge som en attraktiv boendeplats med spännande karriärmöjligheter. Satsningen tar avstamp i det gemensamma platsvarumärket som lanserades i maj.

• Omsorg & hjälp

Visste du att ...

Visste du att du ska kunna klara dig utan samhällets hjälp i en vecka vid en eventuell kris? Hur gör jag då med maten?

• Bygga, bo & miljö

Asfaltsjustering Angelskogsvägen

Angelskogsväge
    Mellan den 26 juni till den 2 juli kommer ett justeringsarbete göras på gång och cykelbanan på Angelskogsvägen.

• Hållbar utveckling

Tyck till om nya föreskrifter om avfallshantering

Föreskrifter om avfallshantering innehåller bestämmelser om avfallshantering i kommunen. Förslaget reglerar bland annat att fastighetsägare måste sortera avfall enligt specifika riktlinjer och säkerställa tillgänglighet för hämtning. Det reglerar också att kommunen får ta ut avgifter för insamling, transport och behandling av avfall.

Ta en titt på Axplock 2023

Målområden
    Vad betyder siffrorna i årsredovisningen 2023 för medborgarna i vardagen?

• Kommun & politik

Ronneby ledande inom arbetet med ungas fritid och inflytande

Kommunrankningen
    Varje år granskar UNF (Ungdomens Nykterhetsförbund) kommunens arbete med ungas fritid, inflytande och med det ANDT-preventiva arbetet. I år var det särskilt fokus på temat hbtq+ och hur kommunen arbetar med unga hbtq+ personer.

Prenumerera på våra nyheter

Vill du få e-post när nyheter publiceras på vår startsida kan du välja att prenumerera på dessa genom att fylla i din e-postadress nedan.

Din e-postadress sparas då i den molntjänst vår webbsida lagras på och används till automatiska utskick när sidan uppdateras. Genom att anmäla dig till prenumerationen så samtycker du till att din e-postadress lagras och används för automatiska utskick.

Du kan välja att avsluta prenumerationen när du vill, och e-postadressen tas då bort.