Ridanläggningar

Är du intresserad av ridning finns det flera ridanläggningar i Ronneby kommun. Här hittar du information om de olika anläggningarna i kommunen.

Ronneby Horse Center

Ronneby Horse Center är en ridanläggning utanför Påtorp öster om Ronneby. Där hittar du stallplatser, två ridhus och lektionsridning. Ansvarar för anläggningen gör Ronneby Ryttarförening.

Visängsvägen 10, 372 38 Ronneby.
Ronneby Ryttarförening.

Johannishus

 I Johannishus, som ligger cirka en mil öster om Ronneby finns ett ridhus med belyst paddock utomhus. Runt om anläggningen finns fin terräng för uteritter. Ansvarar för anläggningen gör Johannishus ryttarförening.

Bräkne-Hoby

I Bräkne-Hoby finns Blekinge Naturbruksgymnasium där det finns ridhus och möjlighet att rida utomhus, både på tärrängbana, ridbanor och ute i terrängen runt Salsjön. Man kan boka tid både som privatperson och som medlem i förening Rid- och körsällskapet Sporren bedriver det mesta av sin verksamhet här. I Strångamåla, cirka 10 km norr om Bräkne-Hoby, finns ett par paddockar som också kan nyttjas. 

Blekinge Körsällskap

Blekinge körsällskap är en förening för dig med intresse att köra häst från nybörjare till elitkusk. Föreningen alternerar mellan Naturbruksgymnasiet och Ronneby Horsecenter.