Nyheter omsorg & hjälp


 • Sju dagar - klarar du dig?

  Under vecka 39 (25 september – 1 oktober) pågår beredskapsveckan runt om i Sverige. I Ronneby kommun kommer du att kunna testa dina kriskunskaper, öva tillsammans med oss och lära dig mer om hur du kan klara dig i upp till sju dagar om något oväntat skulle hända. Programmet hittar du här.

 • Vill ni medverka på Seniordagen?

  Under Seniordagen kommer hela lobbyn på Blekinge Convention Center att ställas i ordning som mässhall. Det är kostnadsfritt för företag, organisationer, föreningar att delta som utställare och gratis inträde för alla besökare.

 • Har du fått årets trygghetsmätning?

  Har du fått frågan att svara på årets trygghetsmätning för Ronneby kommun? Ta gärna tillfället i akt att svara på den. Det är polisen tillsammans med kommunerna i polisregion Syd som står bakom undersökningen.

 • Vi söker årets eldsjäl inom psykisk hälsa

  Det är många som bidrar och gör något gott för andra människor, ibland genom sitt arbete eller i någon förening eller liknande. Nu söker vi tips på personer som hjälpt andra att få en bättre livskvalitet.

 • Ansök om stöd från Sociala samfonden

  Nu och fram till och med 30 september kan du som har en svår ekonomisk situation ansöka om stöd från Sociala samfonden. Fonden ger bidrag till sådant som inte täcks av övriga bidrag från kommun eller Region.

 • Ny kampanj hyllar stolta dryga föräldrar

  Nu lanserar vi tillsammans med Blekinges alla kommuner och Länsstyrelsen en kampanj för att stärka föräldrar i sitt föräldraskap och berätta om det stöd som finns för föräldrar i vår kommun.

 • Informationsfolder om oxikodon till Ronnebys ungdomar, föräldrar och lärare

  Sedan en tid tillbaka har det skett en oroväckande ökning bland unga vuxna av oxikodonmissbruk även i Ronneby. Oxycontin är ett av de vanligaste handelsnamnen. Av den anledningen har vi, polis och Ronneby kommun med stöd av Länsstyrelsen Blekinge sammanställt kortfattad information i förebyggande syfte om konsekvenserna av missbruk av oxikodon.

 • Tonårsparlören - fakta och tips om ungdomar och alkohol

  Tonåren är en speciell tid i livet. I gränslandet mellan barn och vuxen är det mycket nytt att ta ställning till, som skola, fest, sex och alkohol. Även om du som förälder ibland kan känna dig maktlös, finns det mycket du kan göra. Tonårsparlören är en handbok för föräldrar om ungdomar och alkohol.

 • Yrkesresan - en satsning på kompetensutveckling inom socialtjänsten

  Nu startar det nationella konceptet Yrkesresan upp i Blekinge. Yrkesresan, som samordnas av SKR och genomförs regionalt, ska ge en introduktion och kompetensutveckling för socialtjänstens medarbetare. I den första resans första steg deltar 40 nya medarbetare från socialtjänsterna i Blekinge.

 • Utbildning i svenska för dig från Ukraina

  Nu kan du som kommer från Ukraina lära dig svenska på SFI (Svenska för invandrare). Välkommen att anmäla dig till utbildningen. Vill du veta mer är du välkommen till informationsmöte hos SFI på Soft Center torsdagen den 20 april klockan 13.00.