Artikeln publicerades 18 februari 2022

Studera till lärare och få lön av Ronneby kommun

Ronneby kommun ger nu två blivande lärarstudenter möjlighet att läsa till grundskollärare vid Högskolan Kristianstad och samtidigt arbeta som lärare i Ronneby kommun. Du kan söka tjänsterna fram till och med den 15 mars.

två personer sitter vid ett skrivbord och tittar in i kameran

Joel Masseck är inne på sitt tredje år som lärare på Saxemaraskolan. Britt Abrahamsson har ett år kvar till pension och är Joels mentor på skolan. Foto: Bob Hansson (Högskolan Kristianstad)

I samverkan med högskolan erbjuder Ronneby kommun för fjärde året i rad två personer möjlighet att kombinera en anställning inom skolan med studier till lärare, denna gång med inriktning mot arbete i grundskolans åk 4-6. Upplägget ger den studerande unika möjligheter att omsätta sina teoretiska kunskaper i praktiken och får lön redan under utbildningstiden.

– För oss som arbetsgivare är den kombinerade modellen en bra möjlighet att öka utbytet mellan senaste forskningen i exempelvis pedagogik och den praktiska användningen i klassrummet. Det kollegiala lärandet har så fått en andra dimension, där både erfarna och nya kollegor lär i utbyte med varandra, säger förvaltningschefen för utbildningsförvaltningen Tobias Ekblad.

Ronneby kommun erbjuder två tjänster - en på Backarydsskolan åk 4-6 och en på Listerbyskolan åk 4-6. Den arbetsplatsintegrerade grundlärarutbildningen innebär att man kombinerar studier på 75 procent med arbete som lärare på halvtid. Redan från start får man ett undervisningsansvar på skolan.

– Även om det periodvis kan bli väldigt intensivt, så måste detta vara det bästa sättet att bli lärare på, säger Joel Masseck som är inne på sitt tredje år i utbildningen som han kombinerar med lärarrollen på Saxemaraskolan.

Hur ansöker jag?

Vill man söka tjänsterna, så behöver man både skicka en ansökan till Ronneby kommun och till Högskolan Kristianstad.

Både ansökan till utbildningen och tjänsten är öppna mellan 15 februari och 15 mars 2022. När du söker tjänsten, bifoga en kopia av din bekräftelse på att du sökt utbildningen.

Mer information

Detaljerad information om utbildningen finns på Högskolan Kristianstads hemsida Länk till annan webbplats.. Där kan du även läsa en utförlig intervju med Joel och Britt Länk till annan webbplats..