Information och support digitala system skola & förskola

Skola24 och Vklass är de två digitala verksamhetssystem, som du som vårdnadshavare med elever och barn i Ronneby kommuns utbildningsförvaltning kommer att möta. Nedan finns information samt manual för hur du loggar in i systemen. 

Vklass

Samtliga grundskolor (F-9), fritidshem och gymnasieskolor använder den digitala lärplattformen Vklass för information, dokumentation och uppföljning.
Grundskolan F-6, fritidshemmen och förskolan använder även Vklass för registrering av schema samt frånvaro.

Det finns en webbversion av Vklass och en app.

Första gången du loggar in i Vklass är det mycket viktigt att du gör följande:

  • Fyll i dina kontaktuppgifter (mobilnummer och e-postadress) och kontrollerar dina adressuppgifter under din profil.
  • Fyll i extra kontaktuppgifter till anhöriga. Tidigare har du fyllt i detta i en blankett vid läsårsstart men denna ersätts nu av de extra kontaktuppgifter som du skriver in i Vklass.
  • Godkänna/ej godkänna de digitala samtycken som finns för dig som vårdnadshavare att besvara i Vklass

Skola 24 i

Skola 24 är utbildningsförvaltningens digitala system för hantering av schema och frånvaro för grundskolorna 7–9 och gymnasieskolorna. Här ska du som vårdnadshavare anmäla frånvaro för ditt/dina barn, via webb, app eller telefon.

För att du ska kunna få sms när ditt barn är frånvarande från skolan, är det viktigt att du fyller i dina kontaktuppgifter (mobilnummer och e-postadress) i Skola24. Detta gör du enkelt när du är inloggat i systemet genom att högerklicka på din profil högst uppe till höger.

Information & manualer

När du som vårdnadshavare är inloggad i våra digitala system hittar du hjälpfunktioner där. Välj frågetecknet, längst upp till höger på sidan, för att läsa instruktionerna eller få hjälp.

Du kan även läsa mer om hur du får tillgång till alla funktioner i våra digitala system här på vår hemsida. Det finns anpassade guider och steg-för-steg-information beroende på om dina barn gå till förskola, läser på grundskolan eller gymnasiet. Klicka på länken nedan för att komma till rätt informationssida för att ladda ner guiderna. Aktuellt finns guiderna i pdf-form. Har du problem att läsa filerna ta kontakt med ditt barns skola eller förskola.

För mer information

Om du behöver hjälp med inloggning, eller önskar mer information om systemen, var vänlig att kontakta ditt/dina barns skola.