Tillståndsguiden

Vilka tillstånd behöver du som företagare? Tillståndsguiden visar vilka tillstånd du kan behöva söka - hos Ronneby kommun och de bolag och kommunalförbund som finns inom kommunkoncernen, samt andra externa parter.

Ronneby Kommuns E-tjänster är tillgängliga dygnet runt för att förenkla och effektivisera din kontakt med oss. Nedan kan du läsa mer om vad som gäller inom olika områden.

Känner du att du behöver ytterligare stöd och hjälp gällande tillstånd har du möjlighet att boka tid med vår företagslots. Boka tid via vår e-tjänst Länk till annan webbplats..

Ska du starta eget företag? Kontakta NyföretagarCentrum i Ronneby för kostnadsfri rådgivning. Boka tid för rådgivning. Länk till annan webbplats.

Välj område för tillstånd

Börja med att välja vilket område som passar dina behov, så kommer du vidare till nästa steg.

E-tjänst för tillstånd

Ronneby Kommuns portal för E-tjänster
Klicka här för att komma till kommunens E-tjänster Länk till annan webbplats.

Egenkontroll

Som företagare har du ansvar för att följa lagar och regler, det gör du med ett dokumenterat system för egenkontroll. Du bedömer riskerna, vidtar åtgärder och skapar rutiner för din verksamhet.

Hjälp oss förbättra servicen i Ronneby Kommun

För att följa upp och ytterligare förbättra våra arbetssätt deltar vi i undersökningen "Insikt" som gör det möjligt för oss att mäta vår service över tid.

SKR:s Öppna jämförelser om företagsklimatet redovisar resultaten från Insikt – en kvalitetsmätning av kommunernas myndighetsutövning och service gentemot företag. Ta del av resultatet av NKI-mätningen. Länk till annan webbplats.

Företagsklimatet är en årlig ranking som släpps av Svenskt Näringsliv. Rankingen består av enkätfrågor och statistik. Ta del av resultatet från Svenskt Näringsliv om företagsklimatet. Länk till annan webbplats.