Artikeln publicerades 25 januari 2017

Därför vill de satsa i Ronneby Kommun

Ronneby är staden där mycket händer. De senaste åren har Ronneby klättrat från botten till toppen i Svenskt näringslivs årliga mätning av företagsklimat. Areff är ett av företagen som vuxit rejält, läs om deras resa och varför de valt att satsa i Ronneby.

Ronneby är staden där mycket händer. De senaste åren har Ronneby klättrat från botten till toppen i Svenskt näringslivs årliga mätning av företagsklimat.

Areff är ett av företagen som vuxit rejält, läs om deras resa och varför de valt att satsa i Ronneby.

Nu rör det på sig på allvar, säger Bernt Karlsson, vars företag har vuxit rejält efter flytten tillbaka till Ronneby.

Bara senaste halvåret har Ronneby uppmärksammats flera gånger i riksmedia för polisbrist, storbråk och gängbrottslighet. Även om Ronneby dras med högre arbetslöshet än övriga länet, växer både företagande och besöksnäring.

2009 blev Ronneby sist rankad i Svenskt näringslivs årliga mätning av företagsklimatet. Det blev en smäll, som satte i gång en rad nya sätt att jobba på näringslivskontoret och i kommunen. Varje år görs en mängd företagsbesök. Det görs också satsningar på ungt entreprenörskap.

Sju år senare har Ronneby klättrat i undersökningen till bäst i Blekinge.

– Vi trivs i Ronneby och vill vara här för att det är ändamålsenligt för företaget, säger Bernt Karlsson, vd för säkerhetsföretaget Areff.