Pressrum

Här kan du läsa pressmeddelanden och se vad som händer i våra fastigheter och företagsbyar.

Om det är någon information du saknar eller vill ha bildmaterial så är du välkommen att kontakta oss för mer hjälp!


 • Arkitektbilder Cetetherms nya fabrik på Gärdet

  Arkitektbilder på Cetetherms nya fabrik

  Bilderna är framtagna av Silverskär Plan & Arkitekt och visar hur fastigheten och den omgivande miljön runt Cetetherms nya fabrik på Gärdet kommer att se ut.

 • Solcellspaneler på Telefonens tak

  ABRI installerar solcellspark på tak

  ABRI investerar 5,5 miljoner kronor på solenergi då företaget just nu installerar över 700 solpaneler på kvarteret Telefonens tak i centrala Ronneby.


 • Roxtec till kvarteret Hantverkaren

  Roxtec förvärvar legotillverkningsdelen av Shape Process Automation/DRS vattenskärningsverksamhet i Ronneby. Verksamheten kommer fortsätta att finnas kvar i de befintliga lokalerna i kvarteret Hantverkaren i ABRIs fastighet.

 • Alfa Laval expanderar i Ronneby och flyttar stora delar av sin lager- och logistikverksamhet till kvarteret Telefonen

  Flytten in i de nya lokalerna kommer att ske succesivt under våren och sommaren 2023. Alfa Lavals befintliga produktions- och kontorslokaler och de nya lokalerna i kvarteret Telefonen ligger på var sin sida av Metallgatan. Genom expansion av lokalyta kan Alfa Laval säkerställa en fortsatt tillväxt i Ronneby.

 • ABRI bygger ny fabrik till Cetetherm

  Den nya industrifastigheten kommer att uppföras i anslutning till E22 vid Ronnebys östra infart och blir cirka 4 000 kvadratmeter stor. Byggnaden kommer att inrymma produktionsyta, laboratorium, kontor och ett större lager.

 • Priset Årets Monter på UF mässan

  Bokens värld UF vann ABRIs pris för årets monter på UF mässan i BCC i Ronneby. ABRIs ordförande Thomas Svensson delade ut priset till de glada vinnarna. Vi önskar dem all lycka till med sitt UF företag och sin fina bok!

 • Henrik Andersson nyanställd på ABRI

  Vi hälsar vår nya arbetskamrat Henrik Andersson välkommen till oss i ABRI! Henrik är anställd som fastighetstekniker och kommer att arbeta med service, drift och skötsel av bolagets fastigheter.

 • Schindler Hiss nya hyresgäster i Hjulet

  Vi välkomnar Kristoffer Idfors och Fredrik Mårtensson på Schindler Hiss AB som nya hyresgäster hos oss i kvarteret Hjulet på Sörbyvägen 9 i Ronneby.

 • I januari öppnar I smile tandläkarklinik

  Vi hälsar vår nya hyresgäst tandläkare Taleb Dassouki och företaget I smile tandläkarklinik välkommen till de nya lokalerna i kvarteret Telefonen. Kliniken erbjuder allt från tandkirurgi till estetisk tandvård.

 • Wellness Studio i nyrenoverade lokaler

  Wellness har fått ny energibesparande LED belysning i hela lokalen och vi har målat och lagt nya golv på de allmänna ytorna. Dessutom har Wellness Studio investerat i nya träningsredskap och maskiner

 • 3 400 kr till Svenska Diabetesförbundet
  TACK <3!

  Vi vill ha nöjda hyresgäster. Därför genomför vi varje år en kundundersökning som skickas ut till ett urval av våra hyresgäster. Som tack för insatsen skänkte ABRI i år 3 400 kronor (50 kronor per besvarad enkät) till Svenska Diabetesförbundet. • Vad tycker våra hyresgäster om ABRI?

  Idag på Världsdiabetesdagen går vår årliga kundundersökning ut till kontaktpersoner i företag med verksamhet i våra lokaler. För varje genomförd enkät skänker vi 50 kr till Svenska Diabetesförbundet.


 • Fotograf Jeremy Bezanger på Unsplash

  Sparadigitalt i Syd AB ny hyresgäst i Kallinge

  Vi hälsar Fredrik Altin Prytz i Sparadigitalt i Syd välkommen som ny hyresgäst på Slättagårdsvägen 1 i Kallinge (före detta kommunhuset). Sparadigitalt i Syd lägger över VHS, Super8 och diabilder digitalt.

 • I Smile AB öppnar tandläkarklinik i Ronneby

  ABRI påbörjar bygget av en tandläkarmottagning i kvarteret Telefonen. Nystartade företaget I Smile AB kommer att erbjuda allt från tandkirurgi till estetisk tandvård.


 • Caroline Petersson nyanställd på ABRI

  Caroline Petersson nyanställd på ABRI

  Vi önskar vår nya arbetskollega välkommen till oss på ABRI! Caroline ska arbeta som ”spindeln i nätet” med administration, ekonomi och systemhantering.

 • Alfa Laval nya hyresgäster i kvarteret Telefonen

  Alfa Laval flyttade in på cirka 1 900 kvadratmeter kall- och varmlager i början av juni. Lokalerna med adress Metallgatan 1 är belägna på andra sidan gatan från företagets tillverkningsenhet på Metallgatan 2.

 • Fotografi av entrébyggnaden till Kockums Jernverks AB i Kallinge. Fotografi av Oskar Ekholm i Blekinge museums arkiv.

  Här kan en framtida hyresgäst påverka utformningen från början

  För 104 år sedan stod Kockums huvudkontor klart. Byggnaden är ritad av Torben Grut, en av Sveriges då mest kända arkitekter vars popularitet kan jämföras med vår tids kändiskarkitekt Gert Wingård.

 • Första spadtaget togs av Kockums VD Jonas Olsson och ABRIs VD Dennis Robérteus

  Kockums i Kallinge flyttar kontoret till produktionen

  Idag togs de första spadtagen utanför ingången till gjuterifabriken i Kallinge Företagscenter. Här kommer det nya ledningskontoret för Kockums Maskin ligga.

 • Trygga och säkra områden viktigt för oss

  Våra hyresgästers ska vara nöjda och trivas i sina lokaler och med oss. I vår senaste kundundersökning fick vi medelbetyget 8,9 av 10 möjliga - vilket vi är jätteglada för! Tyvärr kunde vi även se att några hyresgäster känner en viss otrygghet.