Artikeln publicerades 10 mars 2016

Ny ägare till Köksmästaren

Nu kan vi i Ronneby njuta av matälskande köksmästare Pål Håkanssons mat igen, då han tagit över restaurang Köksmästaren i kvarteret Telefonen. I planerna för restaurangen framöver ingår en ombyggnation för att kunna presentera ett större utbud av grönsaker, wok och fiskrätter.

Matälskande kock ny ägare till Restaurang Köksmästaren

Nu kan vi i Ronneby njuta av köksmästare Pål Håkanssons mat igen, då han efter många år som krögare i storstaden har flyttat hem. Det finns en härlig livskvalitet här i Blekinge som jag saknat, säger han.

Pål Håkansson arbetade som kock på flera av länets restauranger innan han 23 år gammal blev souschef på Ronneby Brunn. Efter några år på Brunnen blev han rekommenderad som köksmästare till Djursholms värdshus i Stockholm.

– Det är som en livsstil att vara kock, säger Pål Håkansson, som sedermera ägde och drev fest och konferensvåningarna i Sjöfartshuset i Gamla stan på Skeppsbron i nästan tjugo år. Här har Kung Carl Gustav, fyra statsministrar och flertalet politiker varit gäster. Och nästan varje helg arrangerades det större privata fester och bröllop.

Efter att ha utbildat sig till sommelier flyttade Pål hem till Blekinge med familjen. Passionen till mat - och framför allt att laga mat, gjorde att han vid årsskiftet tog över restaurang Köksmästaren i kvarteret Telefonen.

– Köksmästaren har ett bra kök och väldigt trevliga matgäster, säger Pål.

I planerna för restaurangen framöver ingår en ombyggnation för att kunna presentera ett större utbud av grönsaker, wok och fiskrätter.

– Jag vill kunna erbjuda så god och genuin mat som möjligt, säger Pål Håkansson engagerat, innan han skyndar tillbaka till köket och de väntande lunchgästerna.

Pål Håkansson restaurang Köksmästaren