Artikeln publicerades 14 september 2015

Blekinge Convention Center färdigställt

Den nya samlingssalen har plats för 600 personer och kan delas upp i två eller tre mindre lokaler, beroende på antalet deltagare och vilken typ av evenemang som ska hållas. Blekinge Convention Center har nu en total besökskapacitet om 2000 personer.

- Vi vill tacka alla inblandade entreprenörer för ett väl utfört arbete, gott samarbete och stora engagemang! Tack vare er, kunde Blekinges snyggaste konferensanläggning levereras i tid, säger Jan Granström, fastighetschef på ABRI.

Jan Granström fastighetschef ABRI

Serveringen har byggts om och fått ett nytt kök och nya barer för att möta det större besöksantalet. Även foajén är ombyggd med fler toaletter och en ny glasfasad. Lokalerna upplevs som större och rymligare, men den totala ytan är oförändrad.

– Vi släpper in mer ljus och knyter an till utemiljön med ån och brunnsparken, säger Jan Granström. Byggtiden på endast fyra månader har ställt stora krav på våra entreprenörer som gjort ett fantastiskt jobb.

- Alla har samarbetat på ett föredömligt sätt, för att anläggningen skall stå klar till höstens alla evenemang.

Hyresgästen Ronneby Brunn Hotell kommer med i och med färdigställandet av Blekinge Convention Center att få en plattform där flera olika typer av evenemang kan hållas framledes.