Artikeln publicerades 11 september 2014

ABRI investerar tolv miljoner

ABRI:s styrelse och ledningen för Ronneby Brunn har beslutat att genomföra en genomgripande renovering och tillbyggnad av hotellets restaurang. ABRI och Ronneby Brunn kommer också förnya och utveckla konferenscentret Ron.

Hotell Ronneby Brunn expanderar med stor glasveranda, 150 nya sittplatser och fräsch inredning. I Ron skapas ett modernt konferenscenter.

ABRI:s styrelse och ledningen för Ronneby Brunn har beslutat att genomföra en genomgripande renovering och tillbyggnad av hotellets restaurang. ABRI och Ronneby Brunn kommer också förnya och utveckla konferenscentret Ron.

ABRI:s styrelse tog i måndags beslut om att investera motsvarande tolv miljoner kronor i upprustning och tillbyggnation av restaurangen i huvudbyggnaden på Ronneby Brunn samt upprustning och anpassningar av Ron. Arbetet påbörjas under hösten 2014 och ska stå klart efter sommaren 2015.

– ABRI och Ronneby kommun ser det som särskilt viktigt att investera i en modern och ändamålsenlig konferensanläggning som matchar både Ronneby Brunns och näringslivets önskemål och behov, säger Anders Bromée, ordförande i ABRI.

Den 25 meter långa glasverandan som byggs i anslutning till restaurangen får utsikt mot Ronnebyån och kommer att ersätta det så kallade ”jultältet”.

– Här kommer hotellet bygga upp jullandskap under julshowerna, säger Christian Mörkstedt VD för Ronneby Brunn. Och premiären för det nya jullandskapet blir redan till årets julshow Waterloo.

– Detta ger oss möjlighet att möta marknaden med större och bättre shower. Vi kan utöka buffélogistiken vid stora kongresser och har möjlighet att öka antalet besökare under turistsäsongen.

ABRI och Ronneby Brunn kommer även förnya och utveckla konferenscentret Ron till en modern anläggning för evenemang och kongresser. Här kommer att finnas kapacitet att parallellt anordna flera olika evenemang som konferenser, mässor och galor. Anläggningen kommer att förses med modern teknik, två scener och en besökskapacitet upp till 2000 gäster.

– Båda dessa investeringar blir ett rejält lyft för Ronneby Brunn och Ronneby kommun i sin helhet. Här säkerställer vi framtiden och kan tillsammans agera starkt ut mot marknaden, säger Ronneby Brunns VD Christian Mörkstedt.