Frånvaroanmälan

Frånvaroanmälan görs till Skola24, vilket enklast sker via appen, men det går också bra via webb eller telefon. Tänk på att ni får en bra överblick över ert barns närvaro/frånvaro via app och webb.

App

Som vårdnadshavare har du tillgång till en app för Skola24, med möjlighet att bland annat anmäla frånvaro och se schemat. · Instruktioner för att komma i gång med appen finns via länken - Manual app Skola24 Länk till annan webbplats.

Webb

Som vårdnadshavare kan du göra anmälan för del av dag eller hela dagar via valfri webbläsare i dator, mobil eller surfplatta. · Här hittar du inloggningen till webben - OneGate Länk till annan webbplats. (ronneby.se)

Telefon

Sjukanmälan via telefon görs till telefonnumret 0515-869 53.

· Frånvaroanmälan via telefon kan bara göras för en hel dag i taget (ny frånvaroanmälan måste göras varje dag).

· Om du ringer efter kl. 12.00 kommer frånvaro att registreras för nästkommande dag.

· Elevens personnummer måste vara korrekt registrerat med 10 siffror.

Ledighet

Lämna in digital ledighetsansökan. Länk till manual: Skola 24 - Support - Ledighetsansökan för vårdnadshavaren Länk till annan webbplats. och instruktionsfilm: https://www.youtube.com/watch?v=XeGIkP0jGbM Länk till annan webbplats.

Övrig information om närvaro/frånvaro

· Vid all frånvaro skickas ett bekräftelsesms till er. I meddelandet finns information om anledning för frånvaro som till exempel anmäld eller oanmäld och tid för frånvaro.

· Observera att det skickas ett sms per dag, bevaka ytterligare frånvaro samma dag via app eller webb.

· Frånvaro som inte är sjukanmäld betraktas som ogiltig frånvaro.

· För att ni ska kunna få till exempel sms från skola24 är det viktigt att du fyller i dina kontaktuppgifter via webben (mobilnummer och e-postadress) i Skola24. Uppe i högra hörnet, klicka på figuren och ändra dina kontaktuppgifter.

· Via denna länk hittar du mer information om de funktioner som finns i Skola24 https://www.skola24.com/support/franvaro/kom-igang/vardnadshavare/ Länk till annan webbplats.