Våra områden

Här kan du se vilka hus och i vilka områden Ronnebyhus har lägenheter. Du kan även se vilka som jobbar i respektive område.

Är du intresserad av att hyra lägenhet kan du kontakta uthyrningen på telefon 0457-61 70 52 eller sök bostad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. här på hemsidan. Du kan även besöka oss på Gångbrogatan 3 i Ronneby.

Se en kort presentation om Ronnebyhus. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Läs även om våra områden och antalet lägenheter här Pdf, 10 MB, öppnas i nytt fönster..

Beskrivning av områdena:

Backaryd: Mindre bysamhälle 17 km norr om Ronneby.

Bräkne-Hoby: Tätort mellan Ronneby och Karlshamn med bra kommunikationer både väster och österut. Lägenheter i områden som centrum, Mölleskog, Svenstorp.

Eringsboda: Mindre samhälle i norra delen av Blekinge

Hallabro: Mindre tätort mellan Ronneby och Tingsryd, 20 minuters bilväg norr om Ronneby. Låg- och mellanstadieskola, idrottsplatsen, tennisbana, boulebana, grillplats, motionsslingor, fritidsgård, lekplats.

Johannishus: Ett samhälle mellan Ronneby och Karlskrona, några kilometer från Johannishus slott. 14 marklägenheter med egen trädgård.

Kallinge: Tätort ligger norr om Ronneby. På orten ligger F 17 Kallinge flygflottilj, denna delas med Blekinge flygplats. Våra områden i Kallinge är Fruktgårdarna, Lindvägen, Kallinge centrum.

Listerby: Ort mellan Ronneby och Karlskrona. Tio små enplanslägenheter med balkong, nära havet och naturen. Området kallas Slättanäs.

Omsorgsboende: Äldreboende och vårdboende vid områden som Olsgården, Ålycke, Ågårdsbo, Lindebo, Backen och olika gruppboende i handikappomsorgen.

Trygghetsboende. Ett boende för äldre med lägenheter som är handikappanpassade och med tillgång till gemensamhets utrymmen. Idag finns trygghetsboende på Espedalen och i Eringsboda

Ronneby centrum: Lägenheter runt stadskärnan med gångavstånd till det mesta. Områdena heter Frida, Disa, Herta, Gertrud, Åke, Elsa. Karstorp och Bålebro tillhör centrum men ligger inte riktigt lika centralt.

Ronneby, Espedalen: Ett härligt bostadsområde som har både centrum och skogen i sin närhet. Området har adresserna Knektabacken, Lindblomsvägen och Volontärbacken. Här finns även ett av Ronnebyhus trygghetsboende.

Ronneby, Hjorthöjden: Stadsdelsområde i sydvästra Ronneby med närhet till Härstorpssjön och skogsområde. Cykelavstånd till centrum och goda bussförbindelser.

Ronneby södra: Peder Holm har närhet till skolor och idrottsaktiviteter men även centrum.