Utbildning på grundläggande nivå

Ung man studerar vid dator.

På Vuxenutbildningen kan vi erbjuda studier på grundläggande nivå. Det är ditt personliga mål som styr vilken eller vilka kurser du ska läsa. Fråga vår studie- och yrkesvägledare om du är osäker.

Många kurser på vuxenutbildningen erbjuds både som närundervisning (på plats tillsammans med en klass enligt schema i skolan) och distansundervisning.

Våra kurser grundar sig på Skolverkets kursplaner Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

När kan jag börja?

Grundläggande vuxenutbildning har fyra intag per år men kursstart beror på vilken kurs du ska läsa. Du får antagningsbesked och övrig information skickat till dig innan kursstart.

Betyg

Våra kurser svenska som andraspråk, svenska, engelska och matematik är indelade i fyra nationella delkurser. Efter varje kurs får du ett betyg. Betygsskalan har två betygssteg, Godkänt och Icke godkänt.

Kostnader och ekonomi

Utbildningen är kostnadsfri och du får låna läroböcker. Studierna är studiemedelsberättigande enligt CSN.

Utländsk utbildning

Har du utbildning från ett annat land? Vill du få den bedömd? Läs mer om Bedömning/validering av utländska betygLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.

 

Du är varmt välkommen att ställa frågor till oss om våra kurser på Ronneby vuxenutbildning. Besöksadressen är Fridhemsvägen 19, 372 38 Ronneby.