Bildspel

Foto: Anders Bergön

KULTURCENTRUM

RONNEBY KONSTHALL

Här hittar du information om arrangemang workshops och utställningar på Kulturcentrum Ronneby konsthall

Konstverk väv

ARTAPESTRY6

European Tapestry Forum

13.11 2021 - 9.1 2022

”A piece of cloth is never just a piece of cloth.” Lesley Millar, professor i textilkultur och direktör för International Textile Research Center, University of the Creative Arts i Storbritannien.

En tygbit är aldrig bara en tygbit. I vävens varp hålls inslag av gemensamma berättelser. Detta är ett värdefullt arv som sammanflätar sociala och kulturella skildringar genom århundradena och mellan nationer.

European Tapestry Forum verkar för att uppmuntra utvecklingen av vävkonsten i Europa. Artapestry är en jurybedömd triennal med vävkonst som visas runt om i Europa. Organisationen bildades 2001 av vävkonstnärer
från Danmark, Norge, Tyskland, Tjeckien, Frankrike, Finland, England och Skottland.

Kulturcentrum Ronneby Konsthall välkomnar utställningens sjätte upplaga, Artapestry6, med 40 deltagande konstnärer från 16 olika länder.

Utställningen öppnar kl. 11-15 och kommer även att presenteras digitalt.

Målning

Jussi Goman

Alone in a Lonely Desert Island

13.11 2021 - 9.1 2022

Med en djärv behandling av rummet, intensiv färgpalett
och generösa penseldrag skapar Jussi Goman en elektrisk och spontan illusion av rörelse.

Goman lägger till en ny, lekfull tolkning av klassiska motiv från konsthistorien, som porträtt och stilleben. Inslag av bandage och bubbelgum liknande klumpar av akrylfärg sticker ut från ytan, både som en påminnelse om det tvådimensionella och måleriets gränslösa potential. Akrylfärgen ger en känsla av frihet och flytkraft samtidigt som den täcker dukens yta i en slät plastig glans.

Jussi Goman är född 1980 i Pudasjärvi, Finland och utbildad på Konstuniversitetet i Helsingfors.

Öppettider

Tis-fre 11-16
Lör-sön 11-15
23 - 25 dec. stängt
31 dec. - 1 jan. stängt

Adress
Kulturcentrum
Kallingevägen 3
372 30 Ronneby
tel 0457-61 75 00

Kulturcentrum Ronneby Konsthall
En av södra Sveriges största arenor för samtidskonst. Här arrangeras varje år 10–15 utställningar med regional, nationell och internationell samtidskonst, design och konsthantverk. Konsthallen drivs av Ronneby Kommun.

Konst i Bekinge
Kulturcentrum samarbetar med Konst i Blekinge/Region Blekinge för att stärka konstområdet regionalt och internationellt.

Kulturcentrums öppna verkstad

Öppen verkstad på Kulturcentrum

Se Kulturcentrums utställningar och låt inspirationen få utlopp i den öppna verkstaden!

I Kulturcentrums norra konsthall hittar du vår öppna verkstad där du är välkommen in för att arbeta kreativt inspirerat av de pågående utställningarna. Material och redskap är framme så det är bara att sätta igång.