Artikeln publicerades 29 augusti 2022

Kommunens friluftsliv klättrar i rankingen

Ronneby kommun klättrar mest i rakningen av friluftslivet i Blekinge. Undersökningen ”Årets friluftskommun” som Naturvårdsverket genomför årligen visar att Ronneby förbättrat resultatet med 29 % de senaste tre åren. Nu är kommunen placerad på 29 plats av de 212 kommuner som svarade på enkäten.

I Ronneby finns goda förutsättningar för ett aktivt friluftsliv. Här finns bland annat segelleder, fågelskådningsplatser, vandrings-, cykel- och ridleder med vindskydd och eldstäder, goda förutsättningar att paddla kajak och mycket mer.

Kommunen har under de senaste åren aktivt ökat samarbetet över förvaltningsgränserna för att ytterligare utveckla friluftslivet. Bland annat har Ronneby Live Länk till annan webbplats. förenklat möjligheten att upptäcka utbudet som finns i kommunen. Nu kan man enkelt hitta utbudet av friluftlivsaktiviteter och även se hur varmt det är i vattnet på kommunens badplatser.

”Vi är glada att vi har ökat så mycket i rakningen av friluftslivet säger Nicklas Martinsson, verksamhetschef för Fritid- och kulturenheten i Ronneby kommun. Men vi vet att Ronneby är ännu bättre och kommer fortsätta att satsa på friluftslivet och jobba för att visa upp de fantastiska förutsättningarna vi har för friluftsliv i vår kommun.”

Priset Sveriges friluftskommun delas ut av Naturvårdsverket, Svenskt Friluftsliv och Sveriges Fritids- och kulturchefers förening. Utmärkelserna utgår från en undersökning bland Sveriges kommuner. Frågorna omfattar tre områden: kommunens planer för friluftsliv, information och samarbete, samt aktiviteter och insatser. Trollhättan har i år utsetts till årets bästa friluftskommun. Mer information hittar du på Naturvårdsverkets hemsida Sveriges friluftskommun (naturvardsverket.se) Länk till annan webbplats.

Läs mer om utbudet av friluftsaktiviteter i Ronneby kommun här. Friluftsliv, sport och motion - ronneby.se Länk till annan webbplats. Du hittar även mer om utbudet av friluftsaktiviter på Ronneby LIVE Länk till annan webbplats.