Bilden visar badplatsen på karön och den ikoniska bryggan.

Karön-Ekenäs

Karön är den största av öarna i Ronneby skärgård. Sommartid är det ett populärt uflyktsmål för badgäster och besökare som vill njuta av den vackra naturen. Karön är helt bilfri och med Karöline som avgår från Ekenäs tar du dig lätt ut till ön.

Karön

Ekenäs som ligger strax utanför Ronneby är ett bostadsområde med ett fåtal kvarvarande sommarstugor. Här hittar du bl. a en badplats, camping med ställplatser och en gästhamn med en sommaröppen tankstation för båtar.

Villa Vassen är restaurangen i Ekenäs och kommer under sommaren 2020 drivas av Catharina Magnusson på Oscar & Co Stadsdeli & Vincafé på gågatan i Ronneby. Lördag 6 juni är det premiär, för mer information och öppettider, besök hemsidanlänk till annan webbplats

Schweizeriet är restaurangen på Karön, en pärla i Blekinge Skärgård och älskad sommarrestaurang för båtförare och semesterfirare. Sommaren 2020 kommer Schweizeriet vara stängt men det finns möjlighet för privata bokningar.

Till Karön tar du dig enkelt, en kort båtresa från Ekenäs med Karöline som börjar trafikera 1 juni. Karöline går kontinuerligt till den 31 augusti, alla dagar från 10.00-19.00, samt lördagar och söndagar 10.00-16.00 i september varje timme. Önskar du åka utanför tidtabell så hissar du semaforen (signalflaggan i trä) på bryggan. Kostnad 20 kr t/r.

Kontakt:

  • Villa Vassen Ekenäs, Catharina Magnusson 073-2327575, info@oscar-co.se
  • Karöline och tankstationen, Johannes Gottlow 070-3205360

Du tar dig lätt ut till Ekenäs med bil, buss eller cykel. Vidare ut till Karön kommer du med Karöline eller med skärgårdsbåten. Under sommarmånaderna kan du ta skärgårdsbåten ut till Ekenäs- Karön från Ronneby centrum. Mer information hittar du på Blekingetrafikens hemsidalänk till annan webbplats.