RonnebySlingor

Bild tagen inifrån en grotta i Anglestue, en del av RonnebySlingor, ut mot skogen bortanför sten öppningen. Hedda igelkott finns med på ett hörn.

Utforska Ronnebys unika natur!

RonnebySlingor är en samling upplevelser från hav till skog inom Ronneby kommun. Det är färdiga utflyktsslingor som är paketerade med berättelser, historia, kultur, design, konst, mat, djurliv och givetvis skog och natur. Ett speciellt barnfokus med hjälp av "Hedda igelkott" kommer att locka till nyfikenhet och upptäckarglädje.

Använd #ronnebyslingor för att tagga dina inlägg på sociala medier.

RonnebySlingor består av 7 huvudleder och 12 byaslingor. Längs varje led finns informations- skyltar där du kan läsa om historiska platser och händelser, djur och natur. Flera av lederna är helt eller delvis tillgänglighetsanpassade. Det finns även kortare sträckor som är anpassade för barn, där igelkotten Hedda bjuder på roliga fakta och kluriga frågor.

Från ädelskogarnas möte med havets karga klippor till vidsträckta ängar, hundratals sjöar och gåtfull urskog. Avstånden är korta och intrycken många. Färdvägarna bjuder på historiska berättelser som än idag är levande och häpnadsväckande.

Upplev den ödesdigra förlisningen av Gribshunden via brunnstidens glada era till dagens moderna kurort. Låt lederna visa vägen. Färdas ensam eller tillsammans med andra. Under en dag eller flera. Bakom varje vägkrök väntar ett nytt äventyr, där upplevelserna är dina att upptäcka.

Välkommen till RonnebySlingor – upplevelser från hav till skog!

Kartor, ledmarkeringar och färdiga slingor!

De olika lederna och slingorna presenteras på denna sidan tillsammans med nedladdningsbara kartor.

RonnebySlingor hade premiär och öppnade den 16 juni, 2021.

Hämta din karta på Medborgarservice i Stadshuset i Ronneby eller på någon av kommunens InfoPoints, sedan är det bara att ge sig ut och utforska.

Klicka här om du vill beställa din karta och få den hem i brevlådan Länk till annan webbplats.