Ronneby hjälper

Med anledning av spridningen av coronaviruset ökar behovet av hjälp och viljan av att hjälpa till i vårt samhälle. Som kommun vill vi matcha våra medborgares behov av livsmedel och medicin med föreningar och organisationer som vill hjälpa till.

Om du tillhör riskgruppen över 70 år eller någon annan riskgrupp är detta en möjlighet för dig att få hjälp med inköp och leverans av matvaror och medicin till ditt hem.

Enligt Folkhälsomyndighetens nya allmänna råd bör större sociala sammanhang undvikas och personer som är i riskgrupp bör vara särskilt försiktiga. Ronneby kommun lanserar därför Ronneby hjälper för att kunna hjälpa dig som medborgare att följa råden, samtidigt som ditt behov av mat och medicin blir tillgodosett. Ronneby hjälper matchar medborgares behov med organisationer och föreningar som vill hjälpa till, allt för att minska smittspridning. 

Portalen består av två sidor;

Kommunen matchar sedan beställningarna med de frivilliga och ser till att beställningen av tjänsten blir utförd.

För att du som beställare ska känna dig trygg med den som levererar varorna kommer en särskild kod att ges till dig och leverantören så att ni kan identifiera er den vägen. Leverantören skall ange koden och du ska kontrollera att det är rätt.

Affisch i A3-format med information om Ronneby hjälper för nedladdning och spridning.PDF