Vaccination mot covid-19

Det finns flera godkända vaccin mot covid-19 för användning i Sverige. Vaccin skyddar dig själv och andra. Alla från 12 år kan vaccinera sig nu.

Uppdaterad 29 december - Vaccination mot covid-19

Vaccinationen av de mest sårbara grupperna; äldre, personer i riskgrupper och personer i deras närhet har gått väldigt bra i Ronneby kommun, där till exempel uppemot 90 % av boenden på kommunens vård- och omsorgsboenden är vaccinerade mot covid-19.
Region Blekinge erbjuder nu vaccin till alla från 12 år. Dessutom erbjuds även en påfyllnadsdos för personer som är 18 år och äldre om det har gått minst sex månader sedan man fått sin andra dos.

Läs mer och boka din tid för vaccination på 1177.se/blekinge Länk till annan webbplats..

Vaccination av barn 12-15 år

Vaccination av 12-15-åringar genomförs på skolorna i Ronneby kommun. Erbjudandet har skickats till berörda vårdnadshavare via brev och i vklass. Vaccinationen är frivillig och gratis. Information om vaccinationsdatum skickas till berörda direkt.

Om du som har ett barn mellan 12-15 år inte fått hem erbjudandet ber vi dig att ta kontakt med skolan direkt. Så ser vi till att skicka informationen igen. Dessutom behöver du innan vaccinationstillfället fylla i en hälsodeklaration för ditt barn. Hälsodeklarationen hittar du på 1177.se/blekinge/halsodeklaration-12-15 Länk till annan webbplats.

Har du frågor eller fundering kring vaccinationen mot covid-19 för ditt barn?

Folkhälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats. finns mycket information och länkar till fler källor, vid behov. Region Blekinge har dessutom öppnat ett kontaktcenter som du kan ringa till vardagar mellan kl. 8-12 på telefon 0455-37 10 91.

Covidbesviset

Covidbeviset är en digital tjänst från E-hälsomyndigheten som ska intyga att man har:

  • vaccinerats mot covid-19
  • har testats negativt, eller
  • har tillfrisknat från covid-19 (det vill säga har testat positivt, inte antikroppstest).

Den 1 juli öppnar webbplatsen www.covidbevis.se Länk till annan webbplats. som till att börja med innehåller information om vaccination mot covid-19. Informationen om vaccinationen hämtas från nationella vaccinationsregistret och blir synlig i Covidbeviset inom 7 dagar. Från den 12 augusti ska tjänsten även innehålla intyg om negativa coronatest och tillfrisknande från sjukdomen.

Covidbeviset hämtas genom att logga in med e-legitimation på webbplatsen.

Mer information om vaccination mot covid-19