Uppleva & göra

Folkhälsomyndigheten betonar vikten av att fortsätta vara aktiv, men uppmanar samtidigt att respektera nya förhållningssätt för att minska risken för smittspridning. Dessa påverkar idrott, kultur och religösa högtider.

Hemester

Våren är här, naturen lockar och bjuder på härliga aktiviteter utomhus. Det finns många fina möjligheter att hemestra och handla lokalt, som är tryggt både för dig och dina nära och kära. Ta del av våra tips på utflyktsmål och aktiviteter som passar även i coronatider.

Simhallar

Med anledning av det nya coronaviruset har Ronneby kommun beslutat att from 18 mars stänga Ronneby simhall och Kallinge simhall för allmänheten. Detta gäller tillsvidare och är ett led i att förhindra ytterligare smittspridning i samhället. Stängningen berör ej skolverksamheten. Föreningar som bedriver sin verksamhet i anläggningarna kommer fortsatt ha tillgång.

Ronneby kommun har beslutat att betala tillbaka 300 kr till de som löst terminskort i simhallarna, vilket motsvarar halva avgiften för vuxna och hela för ungdom. De som har köpt 10-kort kommer att kunna utnyttja dessa när simhallarna öppnar igen.

Brunnsbadet sommaren 2020

Brunnsbadet kommer att vara stängt för allmänheten under sommaren 2020. Badet kommer att hålla öppet för Brunnshotellets gäster & föreningsstyrd verksamhet. Även Fritidsgårdarna, ungdomar och brukare från socialens korttidsverksamhet kommer att få besöka badet i begränsad utsträckning. Läs hela pressmeddelandet härlänk till annan webbplats

Sommarsimskola 2020

Under sommarmånaderna brukar Ronneby kommun tillsammans med Ronneby Simsällskap arrangera simskolor. På grund av Covid-19 kommer ingen sommarsimskola genomföras under 2020. Vi följer utvecklingen och hoppas att planerade simskolor med start i höst, ska kunna genomföras.

Sommarkollo 2020

Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer och allmänna råd gällande Corona, har Ronneby kommun och Fritidsgårdsenheten beslutat att inte genomföra 2020 års sommarkollo.

Aktiviteter för vuxna med funktionsvariationer

Från 23 april flyttar aktiviteterna för vuxna med funktionsvariationer utomhus. Även öppettiderna har anpassats.

Torsdagar ojämna veckor träffas man utomhus i Brunnsparken. Intresserade kommer att träffas vid parkeringen till Brunnsbadet klockan 18:00 och sedan erbjuds olika typer av utomhusaktiviteter. Det kommer finnas möjlighet till att ta med eget fika för den som önskar.

Aktuella datum:

Torsdag 23/4 18-20
Torsdag 7/5 18-20
Torsdag 4/6 18-20

Lägret i Johannishus som var planerad till vecka 28 är inställd.

Läs mer om aktiviteter för vuxna med funktionsvariationer

Kommunala idrottsanläggningar

Ronneby kommun har beslutat att åter igen öppna upp kommunala inomhusanläggningar för idrottsföreningar från och med 27 juli 2020. Ronneby simhall och Kallinge simhall är dock fortsatt tillfälltig stängda. Samtidigt uppmanar man samtliga idrottsföreningar att följa Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd. Läs hela beslutet här.PDF

Från och med den 8 juni är de kommunala utomhusanläggningarna öppna för idrottstävlingar och matcher. Beslutet gäller endast för idrottstävlingar eller matcher på seniornivå. Läs beslutet här.Word

Från och med lördag den 21 mars debiteras inga avbokningsavgifter om föreningar/aktörer avbokar lokaler genom Teknik-, fritid- och kulturförvaltningen, Ronneby kommun.

Stödpaket till lokala kultur- och föreningslivet

Tisdagen den 7/4 fattade krisledningsnämnden i Ronneby kommun beslut om ett stödpaket för föreningar och kulturliv som drabbas av coronakrisen. Stödpaketet har ett värde på ca 11,5 miljoner kronor.

Stödet riktar sig till föreningar och kulturliv i kommunen och innebär att följande bidrag kommer att betalas ut i förtid:

Verksamhetsbidrag
Medlemsbidrag
Anläggningsbidrag
Lokalbidrag
Bidrag för samlingslokaler

Inställda evenemang

Ronneby kommun har tagit beslut om att ställa in följande evenemang på grund av risk för smittspridning av covid-19 och gällande restriktioner kopplat till det:

 • 6 juni Nationaldagsfirande i Brunnsparken
 • 13 juni Sillarodden
 • 19 juni Midsommarfirande i Brunnsparken
 • 9 juli Familjfesten
 • 10-12 juli Tosia Bonnadan

Tillfälligt stopp för uthyrning av kommunala samlingslokaler

 • Aulan på Snäckebacksskolan
 • Samlingssal samt kalasrum på Vidablick
 • Hörsalen på Kulturcentrum
 • Svarta lådan på Bruket
 • Konferensrum i sporthallen Ronneby
 • VIP på Soft Center Arena

Biblioteken utökar servicen till kommunens äldre

Genom att ringa till sitt hemmabiblioteket hjälper personalen till med att fylla en kasse med god läsning. Kassen kan antingen hämtas på eller utanför biblioteket eller av anhöriga efter överenskommelse eller så levererar biblioteket direkt hem till dörren. Läs mer om servicen länk till annan webbplats

Fritidsgårdar håller öppet i sommar

Fritidsgården på Hjorthöjden i Ronneby och fritidsgården i Kallinge håller öppet hela sommaren. Följ deras Instagramkonton för att bli uppdaterad om deras olika aktiviteter

@kallingefritidsgard
@hjorthojdensmotesplats
@bruketsfritidsgard
@hobyjhus_fritidsgardar