Uppleva & göra

Folkhälsomyndigheten betonar vikten av att fortsätta vara aktiv, men uppmanar samtidigt att respektera nya förhållningssätt för att minska risken för smittspridning. Dessa påverkar idrott, kultur och religösa högtider.

Fortsätt att följa de allmänna råden

Sedan den 14 december gäller nationella föreskrifter och allmänna råd Länk till annan webbplats. om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Alla i samhället, både individer och verksamhetsansvariga, har en skyldighet att vidta åtgärder för att förhindra smittspridning. Läs mer om vad som gäller i Ronneby kommun.

Från 15 juli gäller nya publikgränser för allmänna sammankomster och offentliga tillställning, som till exempel kultur- eller idrottsevenemang. Du kan läsa mer om dessa på Folkhäslomyndighetens hemsida. Länk till annan webbplats.

Hemester Länk till annan webbplats.

Naturen bjuder på härliga aktiviteter utomhus - året runt. Det finns många fina möjligheter att hemestra och handla lokalt, som är tryggt både för dig och dina nära och kära. Ta del av våra tips på utflyktsmål och aktiviteter som passar även i coronatider.

Kommunala idrottsanläggningar

Den 14 juni upphör de regionala råden i Blekinge. Därmed öppnar fler kommunala anläggningar, som till exempel simhallar, filialbibliotek och fritidsgårdar i Ronneby kommun. Dock gäller även fortsättningsvis vissa begränsningar och särskilda råd för att begränsa smittspridningen.

Kommunala anläggningar, både inomhus och utomhus, är åter bokningsbara för alla åldrar och aktörer, även för matcher och tävlingar. Från 15 juli gäller ytterligare lättnader som exempelvis innebär att den tidigare kvadratmeterbegränsningen för utövare tas bort och omkädlingsrummen öppnar åter igen.

Läs aktuellt beslut från Ronneby kommun här. Länk till annan webbplats.

Simhallar

Från 6 september 2021 är det åter möjligt att morgonsimma i Ronneby simall. 15 september 2021 öppnas simhallarna för allmänt bad, motionssim och pensionärsbad i både Kallinge och Ronneby. Mer info om tider och priser hittar du här.

Fritidsgårdarna är öppna

Fritidsgårdarna bedriver verksamhet utomhus, digitalt och under säkra former även inomhus. .Följ deras aktiviteter i sociala medier, främst på Instagram där varje fritidsgård har ett eget konto.

Mer info och kontaktuppgifter hittar du här.

Biblioteken är öppna

Stadsbiblioteket och filialbiblioteken i Ronneby kommun är åter öppna för besökare. Dock begränsas antalet besökare som får vistas i lokalen samtidigt enligt gällande pandemilagstiftning. Information om öppettider hittar du på bibliotekens hemsida. Länk till annan webbplats.

Speciell service till kommunens äldre invånare fortsätter. Genom att ringa till sitt hemmabiblioteket hjälper personalen till med att fylla en kasse med god läsning. Kassen kan antingen hämtas på eller utanför biblioteket eller av anhöriga efter överenskommelse eller så levererar biblioteket direkt hem till dörren. Läs mer om servicen. Länk till annan webbplats.

Kulturcentrum håller öppet

Kulturcentrum håller öppet för besökare. Dock är antalet besökare som får vistas i lokalerna begränsade enligt gällande pandemilagstiftning.

Läs mer om aktuella utställningar och öppettider här.

Åter möjligt att hyra kommunala lokaler för privatpersoner

Sedan 1 juli 2021 är det åter möjligt att hyra kommunala lokaler för även privata tillställningar. Dock uppmanas den som vill hyra lokalen att göra en riskbedömning och att man följer gällande lagstiftning, till exempel pandemilagen och de allmänna råden. För att skicka en bokningsförfrågan och få mer information kan du enkelt mejla till fritidkultur@ronneby.se.

Det går till exempel att hyra:

  • Aulan på Snäckebacksskolan
  • Samlingssal samt kalasrum på Vidablick
  • Hörsalen på Kulturcentrum
  • Svarta lådan på Bruket
  • Konferensrum i sporthallen Ronneby
  • VIP på Soft Center Arena

Läs mer om vad som gäller för privata fester hos Länsstyrelsen Blekinge. Länk till annan webbplats.