Uppleva & göra

Från den 12 januari gäller skärpta föreskrifter för fritids- och kulturverksamheter där många människor träffas. Bland annat begränsas antalet personer som får vistas samtidigt i lokaler och nya krav för publik/gäster har införts. Folkhälso-myndigheten avråder från vissa arrangemang och vaccinationsbevis krävs vid större evenemang. Även uthyrning till privata sammankomster påverkas med nytt maxtak på antal personer.

Fortsätt att följa råden

Du har som enskild ett ansvar för att vara vaksam på symtom. Om du får symtom bör du stanna hemma, testa dig och undvika att träffa andra. Det gäller både dig som är vaccinerad och dig som är ovaccinerad. Alla bör undvika miljöer med trängsel.

Kommunala idrotts- och kulturanläggningar

Utifrån Folkhälsomyndighetens smittskyddsåtgärder har kommunen fattat beslut gällande Ronneby kommuns kulturverksamhet, fritidsverksamhet, lokaler samt inomhusanläggningar Pdf, 131 kB..

Kommunala anläggningar, både inomhus och utomhus, är öppna och bokningsbara för alla åldrar och aktörer. Begränsningar i antalet personer som samtidigt får visats i de olika lokalerna har dock införts. Matcher, tävlingar och andra träffar kan genomförs men lokalens begränsingar måste beaktas.

Hemester

Naturen bjuder på härliga aktiviteter utomhus - året runt. Det finns många fina möjligheter att hemestra och handla lokalt, som är tryggt både för dig och dina nära och kära. Ta del av våra tips på utflyktsmål och aktiviteter som passar även i coronatider.

Simhallar

Simhallarna är öppna för allmänt bad, motionssim och pensionärsbad i både Kallinge och Ronneby. Begränsingar i antalet besökare har införts. Mer information, tider och priser hittar du här.

Fritidsgårdar

Fritidsgårdarna bedriver verksamhet utomhus, digitalt och under säkra former även inomhus. Följ deras aktiviteter i sociala medier, främst på Instagram där varje fritidsgård har ett eget konto.

Mer info och kontaktuppgifter hittar du här.

Biblioteken

Stadsbiblioteket och filialbiblioteken i Ronneby kommun är öppna för besökare. Information om öppettider hittar du på bibliotekens hemsida. Länk till annan webbplats.

Kulturcentrum

Kulturcentrum håller öppet för besökare. Dock begränsas antalet personer som får visats i lokalerna med anledning av de nya smittskyddsåtgärderna. 

Läs mer om aktuella utställningar och öppettider här.

Hyra kommunala lokaler för privatpersoner

Det är möjligt att hyra kommunala lokaler för privata tillställningar. Från 19 januari 2022 har ett maxtak på 20 personer införts vid uthyrning av lokaler för privata fester. Pdf, 131 kB.

Läs mer om vad som gäller för privata fester hos Länsstyrelsen Blekinge. Länk till annan webbplats.

För att skicka en bokningsförfrågan och få mer information kan du enkelt mejla till fritidkultur@ronneby.se.

Det går till exempel att hyra:

  • Aulan på Snäckebacksskolan
  • Samlingssal samt kalasrum på Vidablick
  • Hörsalen på Kulturcentrum
  • Svarta lådan på Bruket
  • Konferensrum i sporthallen Ronneby
  • VIP på Soft Center Arena

Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar

Vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus tillåts bara sittande gäster/publik om det är fler än 20 men max 50 personer, oavsett vaccinationsbevis. Utan vaccinationsbevis ställs även krav på avstånd mellan sällskapen, en maxstorlek på 8 personer inom sällskapen.

Vid arrangemang med fler än 50 gäster eller deltagare ska vaccinationsbevis användas tillsammans med anvisad sittplats, max 8 per sällskap och avstånd mellan sällskapen.

Det är arrangörens ansvar att restriktionerna följs.