Näringsliv & arbete

Ronneby kommun har i och med Coronakrisen lanserat flera stödpaket för det lokala näringslivet med bland annat lättnader avseende avgifter och stöd i form av kostnadsfri rådgivning. Här finns samlad information.

Företagsakuten

Många företag påverkas kraftigt i spåren av coronavirusets spridning. Ronneby kommun har därför tagit fram åtgärder och stödpaket till näringslivet i Ronneby kommun. Läs mer om Ronneby kommuns åtgärder för näringslivet.

FÖRETAGSAKUTEN

Feriearbete för skolungdomar

Ronneby kommun kommer inte att erbjuda feriearbete för skolungdomar inom äldreomsorgen i sommar. Det handlar om att minimera smittspridning.

I dagsläget vet vi inte hur det här beslutet kommer att påverka placeringarna av arbetsplatser. Det innebär även att det kommer bli en del fördröjningar med besked om arbetsplats m.m.

Vi uppdaterar när vi vet mer - både med direktutskick till berörda ungdomar och information på ronneby.se

Medarbetare med sjukvårdsbakgrund?

Region Blekinge förbereder sig för ett eventuellt större bortfall av personal inom hälso- och sjukvård och vänder sig nu till Blekinges näringsliv med en förfrågan. Läs hela skrivelsen här.PDF

På Region Blekinges webbplats finns mer information samt länkar där medarbetaren skickar in sin intresseanmälan.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Inventering av skyddsutrustning och sjukvårdsmateriel

Har ditt företag skyddsutrustning eller sjukvårdsmateriel som du vill erbjuda till vård och omsorg i Ronneby kommun?

Med anledning av Regeringens uppdrag att säkra tillgång på skyddsutrustning till följd av spridningen av det nya coronaviruset (covid-19) inventerar nu kommunerna sina lager av skyddsutrustning och sjukvårdsmateriel.

Vid en större spridning i samhället av covid-19 kommer åtgången på utrustning att vara stor i både Ronneby och övriga länet vilket medför att vi kan få brist på skyddsutrustning och sjukvårdsmateriel.

Vård och omsorg behöver följande materiel:

  • Undersökningshandskar i vinyl eller nitril
  • Skyddsglasögon
  • Munskydd, typ IIR
  • Munskydd, typ IIR, med visir
  • Munskydd, typ II
  • Plastförkläde, engångs, utan ärm
  • Plastförkläde, engångs, lång ärm
  • Handdesinfektion
  • Desinfektionsmedel för ytor

Har ditt företag skyddsutrustning eller sjukvårdsmateriel enligt listan ovan som du vill erbjuda till vård och omsorg i Ronneby kommun? Hör av dig till kommunens kontaktperson.

För att ge lokalsamhället & lokala företag möjlighet att hjälpa våra verksamheter inom vård och omsorg har Ronneby kommun utsett en kontaktperson som ska hjälpa till att hantera erbjudanden om skyddsutrustning och sjukvårdsmateriel.

Kontaktperson Ronneby kommun

Dafina Kelmendi

Telefon: 0457-61 80 89
Mail: dafina.kelmendi@ronneby.se

Läs mer

Vill du läsa mer om det nationella arbete med resurssamordning hittar du information hos Socialstyrelsenlänk till annan webbplats och MSBlänk till annan webbplats.

Observera att det i dagsläget endast är en inventering om vad som finns. Ronneby kommun kan för tillfället inte ta emot materiel från lokala företag eller organisationer.

Verksamheter som utför hygienisk behandling

Här hittar du information som riktar sig till dig som bedriver en yrkesmässig hygienisk verksamhet och ger tips och råd kring hur du kan skydda dig själv och dina kunder mot smitta i samband med Covid-19. Till gruppen yrkesmässig hygienisk verksamhet hör bland annat frisörer, tatuerare, fotvårdare, piercing, akupunktur m.fl.

Checklista för dig som har arbetsgivaransvar för utländsk arbetskraft

LRF Entreprenad har tillsammans med Gröna Arbetsgivare och Skogsentreprenörerna tagit fram checklistor för dig som har arbetsgivaransvar för utländsk arbetskraft. Viktigt framför allt nu i covid-19-tider. Här hittar du information och checklista.länk till annan webbplats