Bygga, bo & miljö

Flera nationella beslut påverkar näringsidkare i Ronneby kommun. Ta gärna del av information från din intresseorganisation och ansvariga myndigheter.

Förhindra trängsel

Det gäller särskilda regler för serveringsställen. Syftet är fortfarande att minska risken för smittspridning av covid-19. Läs mer i senaste informationsutskicket från Miljö- och byggnadsförvaltningen Pdf, 94 kB. och på folkhalsomyndigheten.se Länk till annan webbplats.

Tillsyn och trängselkontroller

För att säkerställa att nya riktlinjer följs utför miljö-och byggnadsförvaltningen återkommande tillsyn och genomför trängeslkontroller på restauranger och caféer i Ronneby kommun.

Information och råd om trångboddhet

Trångboddhet ökar risken för smittspridning. Det har man vetat mycket länge. De hittills publicerade råden för att förebygga spridning av covid-19 är dock svåra att följa för dem som är trångbodda och när flera generationer bor tillsammans. Information och råd om trångboddhet finns på flera olika språk på sidan artcovid.se Länk till annan webbplats.

Information från livsmedelskontrollen

Miljö- och byggnadsförvaltningen hänvisar för mer information till Folkhälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats. och Livsmedelsverkets information Länk till annan webbplats..

För att informera din gäster eller kunder får du gärna sätta upp nedan affisch som påminner om de gällande råden.

Affisch A3-format - Håll avståndet Pdf, 139.1 kB, öppnas i nytt fönster.