Artikeln publicerades 22 juli 2020

Egenprovtagning återupptas den 27 juli

Provtagningspaket för covid-19

Provtagningspaket för covid-19

Uppdatering 22 juli 2020: Region Blekinge återupptar egenprovtagningen för covid-19 måndagen den 27 juli. Detta efter en paus för byte av laboratorium för analysen av egenprovtagningen.

Nu är ett nytt laboratorium utsett för analys av proverna och egenprovtagningen kommer att var möjlig igen från och med den 27 juli 2020.

Mer och detaljerad information finns på 1177.se/blekingelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Region Blekinges nyhet om den återupptagna egenprovtagningen finns härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Uppdatering 14 juli 2020

Region Blekinge pausar nu tillfälligt egenprovtagningen för covid-19 i Blekinge. Orsaken är att man upptäckt brister i hur proverna analyseras.

Har du bokat en tid för egenprovtagning, kan du inte genomföra din egenprovtagning just nu. Region Blekinge väljer att anlita ett nytt laboratorium. Med ett nytt laboratorium kan egenprovtagningen vara igång igen senast den 27 juli. Om du fortfarande har symtom på covid-19 efter den 27 juli är du välkommen att boka en ny tid då.

Mer och detaljerad information finns på 1177.se/blekingelänk till annan webbplats

Region Blekinges nyhet om egenprovtagning finns härlänk till annan webbplats

Nyhet 2 juli 2020

Region Blekinge erbjuder tidsbeställd egenprovtagning för covid-19 till den som har fyllt 18 år och har symtom på sjukdomen. Provet visar om du har en pågående infektion, så du måste ha haft symtom i minst två dagar för att provet ska ge ett korrekt resultat.

Du beställer egenprovtagning via e-tjänsterna på 1177.se och behöver en e-legitimation för att logga in. I beställningsformuläret väljer du provtagningsplats och ungefärlig tidpunkt för provtagningen. Till provtagningsplatsen tar du dig i bil och får där provtagningspaketet genom den öppna bilrutan. Du tar provet själv på plats och lämnar tillbaka det till personalen. Svaret finns inom ett par – tre dygn i e-tjänsten på 1177.se.

Mer och detaljerad information finns på 1177.se/blekingelänk till annan webbplats