Artikeln publicerades 16 december 2019

Dagcentral och mötesplatser i Ronneby kommun

Från och med 1 januari 2020 kommer personalen på kommunens dagcentral och mötesplatser i centrala Ronneby att enbart erbjuda aktiviteter för besökarna. Lunchserveringen ställs in, men möjligheten att äta lunch tillsammans kvarstår.

Lunchservering

Lunchserveringen kommer att ställas in på mötesplatserna i centrala Ronneby från och med 1 januari 2020. Det är fortfarande möjligt att äta lunch tillsammans. Maten kan man beställa själv av varlfri restaurang och aktivitetssamordnaren och/eller hemtjänstpersonalen hjälper gärna till.

Mötesplatserna i centrala Ronneby är:

  • Mötesplatsen på trygghetsboendet Hammelins väg
  • Mötesplatsen på trygghetsboendet Espedalen
  • Dagcentral Elsa

Ett annat alternativ är att besöka lunchserveringen vid kommunens vård- och omsorgsboende Vidablick på Vidablicksvägen 8. Här behövs ingen förbeställning av lunch.

På mötesplatserna i Eringsboda och Backaryd kommer det även i fortsättning att serveras lunch. Maten behöver dock förbeställas dagen innan.

  • Mötesplats på Björklidens trygghetsboende i Eringsboda
  • Mötesplats på Backens trygghetsboende i Backaryd

Restaurangerna på kommunens vård- och omsorgsboendena erbjuder lunchservering på samma sätt som tidigare.

Aktiviteter

Mötesplatserna på trygghetsboendena Hammelins väg, Espedalen och Björkliden samt mötesplatserna i Backaryd, Bräkne-Hoby och Johannishus erbjuder olika typer av aktiviteter precis som tidigare.

Våra mötesplatser & dagcentral är öppna för alla, oavsett var du bor. Här kan du uppleva gemenskap och delta i aktiviteter.

Vissa dagar i veckan är våra aktivitetssamordnare samt ideella grupper på plats och genomför aktiviteter såsom bingo, cafékvällar, matlagningskvällar, gymnastik, utflykter, tipspromenader och musikunderhållning m.m. Du kan själv vara med och påverka aktivitetsutbudet.

Aktivitetsschema finns på respektive mötesplats och vissa aktiviteter presenteras i kommunens evenemangskalender på www.visitronneby.se