Konsumentvägledning

Kommunens konsumentrådgivare erbjuder kostnadsfri rådgivning för alla konsumenter som bor i Ronneby.

Råd både före och efter köp

Du kan kontakta oss om frågor kring köp av varor och tjänster, konsumenträtt och reklamationer (klagomål på något du köpt). Vi ger råd om lagstiftning, praxis och hur du kan tillvarata din rätt som konsument.

Det kan gälla en husrenovering som inte blev som du tänkte dig, en resa, försäkring, en telefonförsäljning eller en felaktig faktura. Eller så vill du ha råd om vad du bör tänka på inför ett köp, t.ex. innan du ska anlita en hantverkare eller köpa bil.

Kontakta kommunens konsumentvägledare

Niclas Sturesson

Jag som jobbar med konsumentvägledning på Ronneby kommun heter Niclas Sturesson. En dag i veckan (torsdagar) ger jag råd och stöd i olika konsumentfrågor. Vissa frågor kan du alltid få hjälp med hos Medborgarservice.

Jag kommer gärna ut och föreläser om konsumenträtt och ekonomi på skolor, föreningar etc hör av dig så kan vi boka in en passande tid för detta

Kontaktuppgifter
konsument@ronneby.se
Direkt: 0457-61 81 88
Växel: 0457-61 80 00

Konsumentverket

Tillsynen för att marknaden fungerar, ligger på den statliga myndigheten Konsumentverket med placering i Karlstad. Till Konsumentverket kan konsumenter anmäla företag och produkter som inte följer den konsumenträttsliga lagstiftningenlänk till annan webbplats inom vissa områden.