Du är här: Invånare/Utbildning & förskola/Grundskola/Kommunala skolor/Snäckebacksskolan

Snäckebacksskolan

Välkommen till Öppet Hus!

 Lördagen den 11 februari, har Snäckebacksskolan Öppet Hus. 
Mellan kl 9 och 12 håller vi öppet och visar vår verksamhet.
Adressen är  Esplanaden 6 i Ronneby.

  KL 9:30, 10:30 och 11:30 finns vi i uppehållsrummet för att berätta om hur skolan är organiserad, och också för att presentera några av de vuxna som finns på skolan för att stötta våra elever. Till exempel har vi socialpedagog, kurator, skolsköterska, vaktmästare, fritidspedagog, skolassistent och studie- och yrkesvägledare; alla vill gärna träffa Dig och svara på Dina frågor om hur vi har det på skolan och berätta vad de sysslar med.

 Lärarna finns i skolan på olika ställen. Svensklärarna håller till i vårt skolbibliotek, ett bibliotek som alltid är bemannat med skolbibliotekarie. Hon är givetvis också på plats! Matte- och NO-lärarna visar hur de arbetar praktiskt i kemi-, fysik och biologisalarna, SO visar hur de arbetar med sina fyra ämnen, slöjden och bilden har lokalerna öppna och visar elevalster och arbetssätt, idrottslärarna finns i gymnastiksalarna för att berätta om sin verksamhet och tankarna bakom den.  Språklärarna (engelska, spanska, tyska samt franska) visar böcker, planeringar och sitt upplägg och lärarna för specialundervisningen visar hur de arbetar – alla är på plats för att berätta och svara på frågor! På en del stationer finns det också elever på plats att ställa frågor till.

 

Blir man fikasugen finns möjlighet att köpa bulle, kaffe och saft i elevernas kafeteria. Elevrådet på skolan skänker dagens kassa till ett välgörande ändamål.

 

Varmt välkommen till oss på Snäckebacksskolan

Rickard Andersson
Rektor
0457-618 968