Du är här: Invånare/Förskola och skola/E-service

E-service förskola/grundskola

En service för dig som har barn inom förskolan i Ronneby kommun, eller elever i Ronneby kommuns grundskolor.

En gemensam inloggningssida för e-service barnomsorg och e-service grundskola

Vid inloggning via Bank-id. "Klicka Bank-id på den här datorn", så fungerar det som vanligt!

 

 Via länkarna till höger kan du legitimera dig elektroniskt och sedan välja e-servive bar nomsorg eller e-service grundskola.

E-service barnomsorg

 Utan inloggning med e-legitimation, kan du titta på utbudet av förskolor och fritidshem, samt ansöka om barnomsorgsplats.

Du som redan har köplats eller plats för ditt barn inom barnomsorgsverksamheten kan med hjälp av e-legitimation logga in på "e-service barnomsorg" och:

  • besvara platserbjudande
  • följa din ansökan eller dina placeringar
  • anmäla/ändra schema
  • anmäla/ändra inkomstuppgifter
  • säga upp plats
  • ändra telefon/mobil/e-post
  • ansöka om plats (förenklad ansökan)

E-service grundskola

För att kunna ta del av information om ditt barn krävs att du loggar in med e-legitimation. Efter inloggning kan du ta del av information som elevomdömen i olika ämnen och förbereda dig inför utvecklingssamtal.

Vad är e-legitimation?

E-legitimation är en elektroniskt ID-handling, som visar att det är just du som har kontakt med myndigheter, kommunen, organisationer och företag på Internet. Du kan använda bank-id, Mobilt bank-id eller Telia e-legitimation.
I högerkolumnen hittar du ingångarna för respektive e-legitimation. Vill du läsa mer om e-legitimation kan du göra det på www.e-legitimation.se

Har du ingen e-legitimation

Genom kontakt med din bank, kan du gratis få en e-legitimation. Använder du internet banken, kan du själv skapa en e-legitimation och ladda hem program på din dator.

Ingen dator

Om du inte har tillgång till dator kan du använda datorer på bibliotek och medborgarservice (i Stadshuset). Du kan även få hjälp av assistenterna på skolexpeditionerna. För att kunna logga in på ett säkert sätt kan du få hjälp att använda ett alternativt inloggningssätt (se nedan).

E-legitimation via mobil, kan komma att ordnas om det behövs.

Har du inget fullständigt personnummer

Har du eller ditt barn inget fullständigt personnummer, ber vi dig kontakta handläggare vid aktuell skolexpedition för att få ett alternativt inloggningssätt, eller på annat sätt få hjälp att hantera din barnomsorgsansökan och bevakning av placering

Alternativa sätt att logga in på e-service barnomsorg

Kontakta din barnomsorgs/skolexpedition.Har du inte möjlighet att ordna e-legitimation kan du få inloggningsuppgifter (användar-id och lösenord) från skolexpeditionen.

Logga in med användar-id och lösenord (När du loggat in så får du ett sms. Du behöver alltså ha en mobiltelefon för detta inloggningssätt)